- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bečić sa protesta na Žabljaku: Ima da idemo na izbore, narod mora da presudi /video, foto/

© Sputnik / Boban NovovićProtest u Podgorici protiv formiranja manjinske vlade
Protest u Podgorici protiv formiranja manjinske vlade - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2022
Pratite nas
Na Žabljaku je održan protest u organizaciji Demokratske Crne Gore sa kojeg je poručeno da se neće dozvoliti prekrajanje volje građana iskazane na prethodnim parlamentarnim izborima.
Lider Demokrata Aleksa Bečić ponovo je pozvao na održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, poručivši da će svaka narodna pobeda biti sve ubedljivija.
„Ako se ne može postići dogovor u okviru pobedničke većine sa izbora, tražimo da ovo rešimo — isključivo olovkom“, rekao je Bečić.
Kazao je da su oni koji su dobili mandate na izborima 2020. te mandate dobili na obećanju da sa DPS-om neće stvarati parlamentarnu većinu.
„Na čelu svih institucija koje se bave izborima nalaze se kadrovi bivšeg režima ili kadrovi bliski Građanskom pokretu URA. Evo, neka imaju tu prednost, mi im nudimo i uz tu prednost da idemo na izbore, jer znam koliko ćemo ih ubedljivo pobediti“, rekao je Bečić, prenele su „Vijesti“.
Upitao je da li je bilo izbornih uslova u Nikšiću, Herceg Novom, Cetinju, Petnjici...
„Tada se niste pozivali na to, jer ste mislili da ćete pobediti. Sada se bojite izbora i vi koji ste opozicija nećete na izbore. E, ima da idemo na izbore, jer narod mora da presudi“, kazao je lider Demokrata.
Tamo gde se narod ne pita sve je, kako je naveo, dozvoljeno. „To znači — anarhija, antidemokratija i javašluk. Mi to nećemo dati“, poručio je Bečić.
Građani su nakon održanih govora krenuli u protestnu šetnju, tokom koje su, između ostalog, uzvikivali: „Hoćemo izbore“, „Izdaja“.
Nikšić - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
REGION
Odbori SNP-a sa sjevera Crne Gore odlučno digli glas protiv manjinske vlade sa DPS-om
Miting opozicije  u Podgorici, 14.10.2016. godine  - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
REGION
Demokratski front priprema protest „Blokadom protiv izdaje“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala