- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska Duma: Nove sankcije stižu sigurno, ali nas one više ne plaše

© Foto : Press-služba Gosdumы RF / Uđi u bazu fotografijaPredsedavajući Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin
Predsedavajući Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2022
Pratite nas
Predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin izjavio je da će se Rusija sigurno suočiti sa novim sankcijama Zapada, ali da te mere više nikoga u Rusiji ne plaše.

„Sankcije nas ne plaše jer u takvim uslovima živimo već osam godina. Da, te mere nam stvaraju probleme, bilo bi bolje da sarađujemo i da razvijamo odnose nego da smo u konfliktu. Međutim, te mere nisu bile naš izbor“, rekao je on.

Volodin je takođe rekao i da će sankcije biti uvedene nevezano za to šta Rusija radila – Vašington i Brisel će uvek smisliti nešto za šta će optužiti Moskvu.
Govoreći o krizi na jugoistoku Ukrajine, Volodin je rekao i da umesto da Zapad brine za živote ljudi, oni pokušavaju da opravdaju ponašanje Kijeva ponavljajući jedne te iste pretnje Rusiji.
„Umesto da su zabrinuti za živote ljudi političari sa Zapada pokušavaju na sve načine da opravdaju ponašanje Kijeva ponavljajući jednu te istu mantru – ako Rusija zaštiti svoje sunarodnike koji žive u samoproglašenim republikama Donbasa, uvešćemo sankcije neviđenih razmera“, zaključio je Volodin u svojoj objavi na Telegramu.
Predsednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2022
RUSIJA
„Najmračniji dani posle Hladnog rata“: U EU dogovorene oštre sankcije protiv Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala