Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Popović i Kosačov: Odnosi Srbije i Rusije najbolji u istoriji

Pratite nas
Odnosi Srbije i Rusije su najbolji u istoriji, a tome je doprinelo snažno lično prijateljstvo i međusobno poverenje između predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Vučića.
To je istaknuto tokom razgovora ministra u Vladi Srbije i predsednika Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom Nenada Popovića i zamenika predsednika Saveta Federacije Rusije Konstantina Kosačova.
Kosačov je naveo da je Srbija u poslednjih osam godina ostvarila izvanredan ekonomski rast, osnažila svoj suverenitet u političkom odlučivanju i obnovila međunarodni ugled koji je u ovom trenutku čini jednom od najpoštovanijih evropskih država.
On je izrazio zadovoljstvo zbog kontinuiranog rasta ekonomskih odnosa Srbije i Rusije, posebno istakavši u tome ulogu Međuvladinog komiteta za saradnju Srbije i Rusije koji sa srpske strane vodi ministar Nenad Popović, a sa ruske potpredsednik ruske Vlade Jurij Borisov.
Ministar Popović je istakao da je jedan od najvažnijih ciljeva Srbije u narednom periodu jačanje ekonomske, političke i vojne saradnje sa Rusijom.
"Srbija ostaje na evropskom putu, ali smo izričito protiv uvođenja sankcija Rusiji i članstva Srbije u NATO paktu koji nas je bombardovao", rekao je Popović.
On je dodao da će Srbija, uz podršku Rusije, nastaviti da štiti svoj teritorijalni integritet na Kosovu, kao i dejtonska ovlašćenja Republike Srpske.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala