- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Mesec zabave, plesa i druženja: Počeli Dani Mimoze u Herceg Novom /foto/

© Foto : Opština Herceg Novi/FejsbukDani mimoze u Herceg Novom
Dani mimoze u Herceg Novom - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2022
Pratite nas
Svetkovina žutom cvijetu u čast i zvanično je počela u Herceg Novom, svečanim otvaranjem 53. Praznika mimoze na Trgu Nikole Đurkovića. Prethodno je ulicama grada prošla povorka Gradske muzike Herceg Novi, Mjesne muzike Đenović, mažoretki, trombonjera.
Praznik mimoze održao je kontinuitet, sačuvao autentičnost i veze koje traju već pet decenija, poručio je na otvaranju Praznika predsjednik Opštine Stevan Katić i podsjetio kako smo lani sadili mimozu, da bismo je ovog februara ponovo brali, slaveći prijateljstvo, ljubav i ljepotu.
“Istina je da je epidemiološka situacija i u proteklom periodu bila neizvjesna, ali mi smo 53. Praznik mimoze planirali sa optimizmom i pokazalo se da je to bila dobra odluka.”, kazao je on.
Novljane i goste očekuje više od 40 programa koji će trajati do polovine marta, a Katić je uvjeren da će se među njima naći nešto zanimljivo za svačiji ukus.
“Vidjećemo se sjutra na Fešti, a potom na maskenbalima i koncertima, kulturnim i sportskim programima, na Piciginu, Trci karića, družićemo se sa gostima iz slovenačkog Novog Mesta, ruskog Sankt Peterburga, Beograda i turskog grada Jedrene – pručio je on, uz zahvalnost svima koji su učestvovali u pripremi Praznika i koji će brinuti o njegovoj uspješnoj realizaciji, brojnim sponzorima, partnerima i medijskim pokroviteljima.
Predsjednik Opštine uputio je riječi zahvalnosti i brojnim gostima iz regiona, koji decenijama ostaju vjerni Herceg Novom i festivalu u čast žutog cvijeta.
“Pred nama je mjesec dana zabave, plesa, druženja sa prijateljima koji dolaze iz regiona i Evrope. Herceg Novi će tokom 53. Praznika mimoze biti centar dobre energije.”, kazao je predsjednik Katić.
Koncert je sinoć održala Nede Ukraden.
Velika fešta od mimoze, ribe i vina biće održana danas duž novske rivijere, povorka kreće iz Kumbora, a centralna svečanost je na platou ispred MZ Baošići u 11:00 sati.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala