- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Hrvatski ministar razrešen posle hapšenja

© AP Photo / Daniel KasapAndrej Plenković
Andrej Plenković - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2022
Pratite nas
Predsednik hrvatske vlade Andrej Plenković razrešio je ministra građevinarstva Darka Horvata „na lični zahtev“, posle njegovog privođenja zbog sumnje da je zloupotrebio položaj.
Ministar prostornog planiranja, građevine i državne imovine Darko Horvat priveden je danas, a policija je zatražila da mu se odredi pritvor. Na teret mu se stavlja zloupotreba položaja i ovlašćenja 2018. u vreme kad je bio ministar privrede i preduzetništva, odnosno da je favorizovao određene učesnike konkursa.
Pored Horvata, pod istragom je i potpredsednik vlade iz redova Samostalne srpske demokratske stranke Boris Milošević, kao i državni sekretar Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac, načelnica uprave za potpomognuta područja Katica Mišković, bivši ministar Tomislav Tolušić i Horvatova bivša pomoćnica Ana Mandac, prenosi Jutarnji list.
Premijer Andrej Plenković je nakon hapšenja Horvata pozvao državno tužilaštvo da objasni javnosti svoje postupanje u vezi Horvata jer smatra da je ono nesrazmerno, a tajming hapšenja čudan.
Govoreći o političkim posledicama slučaja, Plenković je rekao da će o sudbini ministra Horvata odlučiti kad sazna više o celom slučaju, a parlamentarna većina je stabilna te neće biti vanrednih parlamentarnih izbora.
Potvrdio je da je kontaktirao sa svim članovima parlamentarne većine i oni, dodao je, podržavaju vladu.
Boris Milošević - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2022
REGION
Hapšenje ministra u Hrvatskoj: Pod istragom i Srbin, potpredsednik Vlade
REGION
Hrvatska: Uhapšen ministar građevinarstva Darko Horvat
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala