- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Hapšenje ministra u Hrvatskoj: Pod istragom i Srbin, potpredsednik Vlade

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICBoris Milošević
Boris Milošević - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2022
Pratite nas
Boris Milošević, potpredsednik Vlade Hrvatske iz Samostalne demokratske srpske stranke, pod istragom je u slučaju hapšenja hrvatskog ministra Darka Horvata zbog sumnje u zloupotrebe prilikom dodele novca iz programa razvoja preduzetništva na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina u toj zemlji.
Predsednik SDSS-a i partner u HDZ-ovoj parlamentarnoj većini Milorad Pupovac iznenađen je što je policijskom istragom obuhvaćen niz državnih zvaničnika, među kojima i njegov stranački kolega Boris Milošević, a poručio je da institucije treba da istraže svačiju odgovornost.
Pupovac kaže da je nezvanične informacije o pokretanju istrage, u koju je uključen i potpredsednika Vlade iz redova SDSS-a Boris Milošević, saznao iz medija, što ga je „vrlo iznenadilo“.
„DORH (Državno tužilaštvo Hrvatske) i USKOK kao pravosudne institucije obavljaju svoj deo posla u skladu sa svojim nadležnostima i nadam se da će se uskoro znati o čemu se tu zapravo radi i ko je u kakvom statusu i ko ima kakvu odgovornost u pravom smislu te reči, a ko nema“, izjavio je Pupovac.
SDSS, kao koalicioni partner, ima svoj deo političke odgovornosti, koju će snositi u ovom trenutku kao i pre, poručio je Milorad Pupovac, prenosi Jutarnji list.
Pored Horvata i Miloševića, hrvatski mediji navode da je istragom obuhvaćeno još pet državnih zvaničnika.
Hrvatska policija uhapsila je danas ministra građevinarstva Darka Horvata u sklopu istrage protiv njegove nekadašnje pomoćnice Ane Mandac dok je Horvat bio ministar privrede.
Ko je imao koristi od odlaska predstavnika Srba na proslavu „Oluje“
Milošević o odlasku u Knin: Znao sam da u Srbiji neće razumeti
Boris Milošević - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2020
Ubili su mi babu, ali idem: Predstavnik Srba iz Hrvatske objasnio zašto ide na obeležavanje „Oluje“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala