- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Neuspeh američkih specijalnih službi

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
Pratite nas
Izjave iz Sjedinjenih Država o situaciji oko Ukrajine uz pozivanje na obaveštajne podatke svedoče o neuspehu američkih specijalnih službi, ocenila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„ ‘Obaveštajni’ podaci na koje se pozivao američki državni sekretar Entoni Blinken, portparolka Bele kuće Džen Psaki, predstavnik Stejt departmenta Ned Prajs i drugi članovi tima za propagandu rata govore o neuspehu specijalnih službi. Važno pitanje je koja je od tih struktura dala Beloj kući lažne podatke“, napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.
Zapad mesecima neosnovano optužuje Moskvu da namerava da izvrši invaziju na Ukrajinu. U Rusiji to kategorički odbijaju i ističu da ne predstavljaju pretnju ni za koga.
Takve optužbe se, ističe se u Moskvi, koriste kao izgovor kako bi NATO rasporedio dodatnu vojnu tehniku u blizini ruskih granica.
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je ranije da Rusija ne daje nikakve povode za konfliktnu situaciju oko Ukrajine. Istovremeno, on je rekao da Rusija ne isključuje mogućnost da histerija oko Ukrajine koju stvara Zapada usmerena na to da se sakrije to što Kijev sabotira Minske sporazume.
Poslednjih dana i političari i mediji na Zapadu su spekulisali o datumu početka invazije, ali ništa od toga se nije dogodilo.
Granična osmatračnica na belorusko-ukrajinskoj granici - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
Podkast
Prošao „Dan D“ za ukrajinsku krizu, šta dalje I Svet sa Sputnjikom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala