- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Prošao „Dan D“ za ukrajinsku krizu, šta dalje I Svet sa Sputnjikom

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaGranična osmatračnica na belorusko-ukrajinskoj granici
Granična osmatračnica na belorusko-ukrajinskoj granici - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
Pratite nas
Završilo se još jedno odbrojavanje do u zapadnim medijima dramatično najavljivane invazije Rusije na Ukrajinu, i opet ništa. Ruske trupe nisu upale u Ukrajinu, kako su upozoravali sa Zapada uz pretnje Moskvi „majkom svih sankcija“, a jedinice na zapadu i jugu zemlje su se posle vežbi vratile u garnizone.
Američki predsednik Džo Bajden ipak kaže da mogućnost invazije i dalje postoji, a tvrdi da SAD i NATO nisu pretnja za Rusiju i da ne planiraju da u Ukrajini raspoređuju rakete. Ruski predsednik Vladimir Putin dotle posle razgovora s nemačkim kancelarom Olafom Šolcom poručuje da će Moskva dalje delovati „po planu“, on će opet zavisiti od realne situacije na terenu a kakva će ona biti ne zavisi samo od Rusije.
Da li se katastrofične priče o predstojećem ratu u Ukrajini vraćaju u sferu diplomatije? Ili, kako kažu neki zapadni analitičari, Rusija i SAD igraju složeni rat signalima kako bi izbegli pravi? Zašto je Ukrajina postala skladište za zastarelo zapadno oružje i sme li se, bez zelenog svetla preko okeana, usuditi da krene na Donbas? Kakvu poruku šalje premeštanje nekih zapadnih ambasada na zapad Ukrajine? Zbog čega Sergej Lavrov podseća na sramnu ulogu misije OEBS-a u Račku i da li je moguće nešto slično na liniji razdvajanja ukrajinskih grupa i pobunjeničkih snaga?
O ovim i drugim pitanjima vezanim za ukrajinsku krizu u emisiji Svet sa Sputnjikom govore profesor FPN dr Dragana Mitrović i Slobodan Zečević sa Instituta za evropske studije.
Emisija „Svet sa Sputnjikom“ bavi se gorućim temama iz širokog spektra društvenog i političkog života. Vodi je Tanja Trikić, a zajednički je realizuju Sputnjik i Radio Novosti. Emituje se sredom od 17.00.
Svet sa Sputnjikom 16. 02.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala