- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Predstavljene medalje za SP u atletici – dominiraju znamenitosti Beograda /foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićAtletika promocija medalja
Atletika promocija medalja - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
Pratite nas
Atletski savez Srbije predstavio je izgled medalja za predstojeće Svetsko prvenstvo koje će od 18. do 20. marta biti održano u Beogradu.
U medalji je satkano sve, ona je plod ogromnog rada, odricanja, posvećenosti, vere, strpljenja sportiste. Medalja koja se nosi oko vrata je simbol truda, predanosti i hrabrosti, talenta i energije, ona je nagrada i emocija i njen sjaj je večan.
Na samo mesec dana do šampionata sveta održan je događaj na kojem su predstavljene medalje.
Pred nama je Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani 2022. koje će ugostiti grad Beograd, zemlja Srbija i Arena.
Preko 1.000 najboljih atletičara i atletičarki na planeti će se takmičiti za 96 medalja u 24 finala tokom trodnevnog takmičenja koje počinje 18. i završava se 20. marta 2022. godine.
© Sputnik / Lola ĐorđevićZlatna medalja SP atletika
Zlatna medalja SP atletika - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
Zlatna medalja SP atletika
Pridajući čast glavnom gradu Srbije, zlatne, srebrne i bronzane medalje SP u atletici 2022. su dizajnirane sa znamenitostima Beograda: spomenik Knezu Mihailu, Beograđanka, Saborna crkva, Pobednik sa Kalemegdanske tvrđave, Most na Adi, kao i obeležjem atletske staze, što zajedno označava dubinu srpske kulture i bojno polje takmičenja.
Medalja je simbol i cilj svakog sportiste. Predstavlja sve godine znoja, teškog rada, težnje i upornosti, koje su potrebne da bi je osvojio. Tako da i dizajn medalja mora da bude specijalan kao i uspeh njihove pobede.
Lokalni organizacioni komitet u Beogradu, uradio je sjajan posao u kreiranju medalje koje će atletičari šampioni sveta 2022. ponosno nositi kao trajan podsetnik njihovog posebnog trenutka u karijeri.
Prve zlatne, srebrne i bronzane medalje će biti osvojine samo nekoliko sati nakon što Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani 2022. počne, već prvog dana u disciplini troskok.
Medalje su u obliku kruga veličine Fi80, teške 270 grama, debljina je 14 milimetara.
Osim medalja, traka za pobedničke medalje takođe ima dizajn koji inspiriše sportist i dizajnirana je da prikaže emociju uspeha. Na njima se nalaze motivi ćilima koji su nastali u Srbiji i koji su tkanina prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, dakle predstavljaju večnost kao što su i medalje koje kada se jednom “rode” ostaju za vekove vekova uz ime onog ko ih je na sportskom takmičarskom polju “istkao”.
© Sputnik / Lola ĐorđevićMedalje atletika
Medalje atletika - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
Medalje atletika
Motivi srpskih ćilima su jedinstveni, postoji ih čak 95 i predstavljaju stare simbole magičnog značenja, a mogu se čitati kao azbuka slika. Šare koje krase trakice naših medalja imaju simboliku da daju dodatnu snagu moć I energiju, a to su osobine koje treba da krase i svakog sportistu.
Medalje su kruna jednog sna u koji je uloženo celo biće sportiste i deo njegovog života, medalja je emocija koja održava uspomene sportiste i svaka od njih priča jedinstvenu priču.
Na početku promocije medalja potpisan je ugovor sa Dunav osiguranjem koji će biti oficijalni partner Svetskog atletskog prvenstva u dvorani Beograd 22.
Norvežani medalje - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
SPORT
Norvežani ispisali istoriju u Pekingu
Kamila Valijeva - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
SPORT
„Sve izgleda kao dirigovani napad“ – ruska šampionka ljuta zbog slučaja „Kamila“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala