- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Sve izgleda kao dirigovani napad“ – ruska šampionka ljuta zbog slučaja „Kamila“

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaKamila Valijeva
Kamila Valijeva - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
Pratite nas
Jedna od najtrofejnijih ruskih atletičarki Alina Kabaeva oglasila se povodom slučaja „Kamile Valijeve“ koja je proživela torturu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu i ostala je bez medalje, poručivši da je reč o dirigovan napadu na Rusiju.
Kabaeva koja je osvojila zlato na Igrama u Atini 2004. godine apostrofira tajming i način na koji je sve „upakovano“ da se Zbornaja komanda i njen tim u umetničkom klizanju sabotira na najvećem takmičenju.
„Zašto ste morali da čekate do trenutka kada je Valijeva nastupila u timskom takmičenju i osvojila zlatnu medalju? S tim u vezi, postoje sumnje da je to namerno urađeno kako bi se našem timu oduzela zlatna medalja. Da je Svetska antidoping agencija to uradila na vreme, pre Zimskih olimpijskih igara, Valijeva bi bila promenjena, a Rusija bi ipak osvojila zlatnu medalju. Postoji razlog da se njena nagrada prenese na drugo mesto, koje su zauzeli Amerikanci. A pošto je Sud za sportsku arbitražu dozvolio Kamili da se i dalje takmiči, treba priznati da je reč o 'čistom' sportisti. Sve u svemu, izgleda odvratno, kao ciljani napad na ruski sport“, izjavila je Kabaeva.
Umetnička klizačica Kamila Valijeva - treninga na ZOI u Pekingu - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
SPORT
Ruska ledena kraljica ponovo proživljava nepravdu
Kabaeva slovi za najtrofejniju ritmičku gimnastičarku u istoriji, ima dve olimpijske medalje, 14 medalja na svetskim prvenstvima i čak 25 odličja sa evropskih prvenstava.
Podsetimo, Kamila Valijeva prvobitno je optužena za doping, da je u decembru mesecu navodno bila pozitivna na zabranjenu supstancu. To je objavljeno u jeku Zimskih olimpijskih igara u Pekingu nakon što je Rusija osvojila zlato u timskom takmičenju.
Sud za srpotsku arbitražu dozvolio je ruskoj ledenoj kraljici da se takmiči na pojedinačnom turniru, ali je mrlju na sve bacio Međunarodni olimpijski komitet (MOK) koji je poručio da će svečana ceremonija biti ukinuta ukoliko Kamila osvoji zlato.
Talentovana 15-godišnjakinja je bila prva u kratkom programu, ali je u slobodnom očigledno popustila pred ogromnim pritiskom, te je takmičenje završila kao četvrta, u bez medalje i u suzama.
Kamila Valijeva - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
Podkast
Kako je rusko čudo od deteta uzelo doping | Miljanov korner
Kamila Valijeva - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
SPORT
„Nikakav doping ne može da stvori takvu emociju!“ – Ruskinja govorila o paklu koju preživljava Kamila
Ruskinje i Japanka - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
SPORT
Valijeva u suzama ostala bez medalje, Ruskinjama zlato i srebro!
Aleksandra Trusova - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
SPORT
Ruskinja se slomila u Pekingu: „Mrzim ovaj sport!“ /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala