- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal je uradio dobru stvar – borba se vraća u puni zanos: „Novaku ključa krv!“

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMANNovak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer
Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
Pratite nas
Novak Đoković zbog izostanka sa Australijan opena nije bio u prilic da brani titulu, a Rafael Nadal iskoristio je priliku i prestigao srpskog asa i Rodžera Federera. Time je Španac zaoštrio trku za najvećeg tenisera svih vremena i još jednom podelio svet belog sporta. Fabio Fonjini ima svoj stav i veruje da je Novak i dalje motivisan.
Do početka Australijan opena Novak Đoković imao je jednak broj Grend slem trofeja sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.
Ipak, Novak je deportovan, a Nadal je još jednom dokazao da ga nikada ne treba otpisati, pa čak ni kada se vraća posle teškog oporavka.
Špancu je dijagnostikovana Miler-Vajsova bolest posle koje je gotovo neizvodljivo da se čovek bavi profesionalnim sportom, ali se ipak vratio.
Sa druge strane Federer ima 40 godina i iza sebe tri operacije kolena, ali nema sumnje da će biti motivisan Nadalovim uspehom i ostati u trci za 21. Grend slem.
Novak Đoković sa Laureas nagradom - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
SPORT
Pobeda van terena – veliki sponzor stao uz Đokovića
I dalje je neizvesno na kom mestu će Đoković moći da se bori za 21. Grend slem ukoliko ostane nevakcinisan jer se pravila za ulazak u zemlje menjaju.
Malo ko je verovao da će trka za najvećeg tenisera svih vremena da se razvija u ovom pravcu s obzirom na Novakove rezultate prethodne sezone.
Brojevi su bili na strani srpskog asa, ali je Španac sve poremetio, iako je jasno da niko od trojice velikana neće reći da je kraj još uvek.
Prema mišljenju Fabija Fonjinija, italijanskog tenisera, Novak će nakon povratka Nadala biti motivisan da uzvrati novom titulom i to na omiljenom mestu slavnog Španca - Rolan Garosu.
„Koliko ga poznajem, njemu sada ključa u venama. Sa jedne strane, biće zadovoljan, jer su ovo stvari koje ga motivišu. Mora da je pomislio 'super, pobedio si, vidimo se u Parizu'. Novak je veoma takmičarski nastrojen, pokazao je to proteklih godina. Ipak, Rafa ako želi može u Parizu da osvoji 22. trofej. Oni su neponovljiv fenomen u istoriji tenisa“, objasnio je Fonjini.
Italijan je istakao da se i sam susreo sa majstorijama Nadala i da je njegov podvig u Australiji neverovatan.
„On je neviđen borac. Teško je naći reči da se opiše šta je uradio, to su stvari koje samo najveći šampioni mogu da ostvare. Sećam se kako sam 2015. godine posle pobede nad Nadalom na US openu pričao sa Hozerom Perlasom, koji je tada bio sa mnom. Rafa nikad ne odustaje, nije dovoljno samo da ga pobediš, ti moraš da ga iznuriš. On te toliko troši na terenu, fizički i mentalno. Ponosan sam što sam ga dobio i u Monte Karlu. Samo Đoković i Federer su u stanju da zaustave tu takmičarsku vatru“, objasnio je Fonjini.
Ipak, iako se divi Nadalu i Đokoviću za njega je Federer najbolji.
„Ne bih da uvredim Rafu ili Noleta, ali ja sam rođen kao Federijano i takav ću ostati. Ako bih morao da kupim kartu i biram koga da gledam, onda bih je kupio zbog Federera“ zaključio je Fonjini.
Ipak kada se Grend slem titule stave po strani s obzirom da trka i dalje traje, Novak u svom džepu čuva mnoštvo rekorda, a GOAT borba trajaće i dalje.
Novak Đoković i Kobi Brajant - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2022
SPORT
Novak je bez reči poslao poruku koju razumeju i Australija i Amerika /foto, video/
Srpski teniser Filip Krajinović - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2022
SPORT
Krajinović u polufinalu Monpeljea
Karlos Moja i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2022
SPORT
Moja upozorio Đokovića i poručio: Rafin uspeh ga neće naterati da se vakciniše
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala