- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dončić gazduje NBA ligom – Slovenac ubacio 49 poena i zagrejao se za Ol-star /video/

© AP Photo / LM OteroLuka Dončić
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
Pratite nas
Luka Dončić je novom vanserijskom partijom, krunisanom sa 49 poena uz 15 skokova i osam asistencija, vodio Dalas do pobede nad Nju Orleans Pelikansima rezultatom 125:118.
Bio je to treći put u prethodne četiri utakmice Maveriksa da je Dončić ubacio više od 45 poena, što je impresivan podatak.
Sve je počelo rekordom protiv Los Anđeles Klipersa, kada je terorisao mrežicu ubacivši 51 poen, dve noći kasnije je istom rivalu „spakovao“ 45, da bi protiv Majamija pao na 21 poen.
Ipak, protiv Peliksansa se opet vratio u turbo-mod i brojao je do neverovatnih 49 poena, što je odlična uvertira za Ol-star vikend koji nas očekuje,
Dalas je zahvaljujući Luki Dončiću, pre svih, upisao šest pobeda u prethodnih sedam mečeva i to je ekipu učvrstilo među šest najboljih timova Zapadne konferencije što garantuje direktan odlazak u plej-of.
Što se meča između Dalasa i Nju Orleansa tiče, Maveriksi su od početka do kraja imali rezultatsku prednost. Uvodnu četvrtinu rešili su u svoju korist sa čak 18 poena razlike 45:27.
Maksimalna prednost u drugoj četvrtini bila je 21 poen, ali su Peliksansi do odlaska na odmor uspeli da je spuste na prihvatljivih 13 poena zaostatka.
Blistao je s druge strane Si-Džej Mekalum koji je ubacio 38 poena, imao je podršku Jonasa Valančijunasa koji je postigao 16 poena i imao čak 18 skokova, ali to nije bilo dovoljno da se ugrozi Dalas i maestralni Luka Dončić koji je konstantno zatrpavao koš rivala.
Dončić, koji za deset dana puni 23 godine, gospodari NBA ligom i postao je tek četvrti košarkaš u istoriji najjače lige na svetu koji je u deset mečeva postigao 350 poena, imao 100 skokova i 75 asistencija.
Pre njega to je polazilo za rukom samo Oskaru Robertsonu, Majklu Džordanu i Raselu Vestbruku.
NBA je spremila i lepe vesti za sve navijače. Zajedno sa „Dapper Labs“ pokreću „VIP Pass NFT“ aukciju i nagradnu igru.
Aukcija uključuje 30 jedinstvenih NFT-ova, digitalnih kolekcionarskih predmeta koji predstavljaju svaki NBA tim i koji svakom vlasniku omogućavaju propusnicu za najbolji mogući doživljaj na sledećih NBA Ol-star događaja.
Od 18.02. do 22. februara, NBA navijači u SAD i Kanadi mogu besplatno da učestvuju u nagradnoj igri sa postojećim ili novim NBA Top Šot nalogom.
Počev od utakmica Filadelfija- Milvoki, fanovi će tokom emitovanja videti ekskluzivni kod koji će im, kada se skenira, omogućiti ulazak u nagradnu igru.
Još jedan će se pojaviti tokom Ol-star utakmice u ponedeljak, 21. februara, a on će kada se skenira omogućiti fanovima pet prijava za nagradnu igru i osvajanje nagrade.
NBA rezultati
Šarlot – Majami 107:111pp
Bruklin – Vašington 103:117
Nju Orleans – Dalas 118:125
Milvoki – Filadelfija 120:123
L.A. Klipers – Hjuston 142:111
Bogdan Bogdanović utišava publiku u Filadelfiji - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
SPORT
Orlando video Bogdanovu magiju, blistao i „srpski jednorog“ /video/
Nikola Kalinić i Željko Obradović, fotografija posle utakmice KK Crvena zvezda - KK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
SPORT
Kreće borba za „Žućkovu levicu“ – Večita priča ili pisanje istorije u Nišu?
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
SPORT
Nova MVP partija Srbina – Jokić asistirao za pobedu uz kiseli osmeh Karija /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala