Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Koalicija Ujedinjeni za pobedu Srbije predala izbornu listu

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICKoalicija Ujedinjeni za pobedu Srbije predala izbornu listu
Koalicija Ujedinjeni za pobedu Srbije predala izbornu listu - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
Pratite nas
Koalicija Ujedinjeni za pobedu Srbije predala je Republičkoj izbornoj komisiji listu za parlamentarne izbore 3. aprila pod nazivom „Marinika Tepić — Ujedinjeni za pobedu Srbije“.
Ta opoziciona koalicija prikupila je oko 20.000 potpisa podrške građana, a potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je da su njihovi osnovni izborni ciljevi: pravedna Srbija, ekonomski patriotizam, čovek na prvom mestu i život iznad profita.
„To su naše ključne poruke. Znamo da građani imaju poverenje u nas i ne samo da ćemo to ispuniti, već da ćemo promeniti ovu državu iz korena i zbog toga je naš ključni slogan ‘Promena iz korena’“, rekla je Tepićeva novinarima.
Najavila je će koalicija Ujedinjeni za pobedu Srbije prvu svečanu konvenciju imati sledeće sedmice u Nišu, gde će predstaviti parlamentarne kandidate.
Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić je rekao da se ujedinila opozicija, ali i građani koji su dali potpise što, kako je ocenio, govori o tome kolika je želja građana da dođe do promene, preneo je Tanjug.
Koaliciju Ujedinjeni za pobedu Srbije čine: Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Stranka Makedonaca Srbije, Pokret slobodnih građana, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbija i Vlaška stranka.
Glasanje na izborima u Srbiji - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
SRBIJA
Otpočele izborne radnje, utvrđene boje listića
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
SRBIJA
Vučić raspisao parlamentarne izbore i raspustio Skupštinu
Vladeta Janković - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
SRBIJA
Vladeta Janković kandidat udružene opozicije za gradonačelnika Beograda
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala