- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski bombarderi patrolirali oko tri sata iznad Belorusije /video/

Bombarder Tu-22M3 - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
Pratite nas
Dva supersonična bombardera Tu-22M3 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oko tri sata patrolirali su u vazdušnom prostoru Belorusije u okviru zajedničkih vežbi Rusije i Belorusije „Saveznička odlučnost 2022“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„U određenim delovima puta avione, avijacije dugog dometa, pratili su lovci Su-35 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije. Avioni su se zatim vratili u svoje baze“, rekli su u Ministarstvu odbrane Rusije.

Tu-22MZ su patrolirali u vazdušnom prostranstvu Belorusije i 5. februara i 8. februara.
Tu-22M3 je hipersonični raketni bombarder, prema NATO kodiranju „Backfire“ koji je predviđen za gađanje morskih i kopnenih ciljeva vođenim raketama i bombama. Bombarderi su deo daleke avijacije i čine vazdušnu komponentu ruske nuklearne trijade.
Podsetimo, provera snaga Savezne države odvija se u dve etape. U prvoj etapi (do 9. februara) su preraspoređene i stvorene grupe trupa na teritoriji Belorusije. U drugoj etapi (od 10. do 20. februara) održaće se zajedničke vežbe „Saveznička odlučnost 2022“, u okviru kojih će biti odrađeno suzbijanje i odbijanje spoljne agresije, kao i suprotstavljanje terorizmu i zaštiti interesa Savezne države.
U vežbama učestvuju deo jedinica Oružanih snaga Belorusije kao i deo jedinica Istočnog vojnog okruga, Vazdušno-kosmičkih snaga i Vazdušno-desantnih jedinica Rusije. U Belorusiju su iz Rusije prebačeni lovci Su-35, PVO sistemi S-400 „Trijumf“ i PVO kompleksi malog dometa „Pancir S“.
Jurišni avion Su-25SM3 na vojnim vežbama - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2022
VOJSKA I NAORUŽANJE
Ruski „suhoji“ preleteli 7.000 kilometara i prizemljili se u Belorusiju /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala