- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Ruski „suhoji“ preleteli 7.000 kilometara i prizemljili se u Belorusiju /video/

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaJurišni avion Su-25SM3 na vojnim vežbama
Jurišni avion Su-25SM3 na vojnim vežbama - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2022
Pratite nas
Avioni Su-25SM Istočnog vojnog okruga koji će učestvovati u proveri snaga za reagovanje Savezne Države Rusije i Belorusije završili su prebaziranje na beloruske aerodrome, saopštila je televizija „Zvezda“.
Ruski avioni su poleteli sa aerodroma u Primorskom kraju i prešavši više od 7.000 kilometara stigli su u Brestsku oblast na aerodrom gde će biti privremeno bazirani dok traju vežbe.
Kako je precizirano, posade ruskih aviona Su-25SM će po dolasku proučiti maršrute predstojećih letova, uvežbavaće saradnju sa grupom za kontrolu leta i izvršavaće predviđene zadatke.
Su-25 je podzvučni jurišni avion, predviđen za direktnu podršku Kopnene vojske na bojnom polju danju i noću, kao i za uništavanje objekata sa zadatim koordinatama u bilo kojim vremenskim uslovima u svako doba dana.
Podsetimo, u toku je provera snaga za reagovanje Savezne države Rusije i Belorusije. Ona se odvija u dve etape. U prvoj etapi (do 9. februara) biće preraspoređene i stvorene grupe trupa na teritoriji Belorusije. U drugoj etapi (od 10. do 20. februara) održaće se zajedničke vežbe „Saveznička odlučnost 2022“, u okviru kojih će biti odrađeno suzbijanje i odbijanje spoljne agresije, kao i suprotstavljanje terorizmu i zaštiti interesa Savezne države.
Provera snaga za reagovanje Savezne Države Rusije i Belorusije - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
VOJSKA I NAORUŽANJE
Zajedničkim snagama na „protivnika“: Manevri ruske i beloruske vojske kod Bresta /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala