- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Zajedničkim snagama na „protivnika“: Manevri ruske i beloruske vojske kod Bresta /video/

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaProvera snaga za reagovanje Savezne Države Rusije i Belorusije
Provera snaga za reagovanje Savezne Države Rusije i Belorusije - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
Pratite nas
Avioni Jak-130 i Su-25 izveli su vazdušne napade gađajući tehniku i ljudstvo uslovnog protivnika nenavođenim avionskim raketama na poligonu „Brestski“ u Belorusiji u okviru provere snaga za reagovanje Savezne Države Rusije i Belorusije, prenosi televizija „Zvezda“.
Kako se navodi, združene i vazdušno-desantne jedinice uvežbavale su borbeno gađanje uz upotrebu artiljerije, a napade je uvežbavala i jurišna avijacija.
Pre napada izvedeno je vazdušno izviđanje pomoću bespilotnih letelica. Uvežbavanje zadataka borbene obuke pratili su ministri odbrane Rusije i Belorusije Sergej Šojgu i Viktor Hrenjin.
Jak-130 predviđen je za uništavanje vazdušnih meta male brzine, odnosno bespilotnih letelica i helikoptera.
Su-25 je podzvučni jurišni avion, predviđen za direktnu podršku Kopnene vojske na bojnom polju danju i noću, kao i za uništavanje objekata sa zadatim koordinatama u bilo kojim vremenskim uslovima u svako doba dana.
Podsetimo, u toku je provera snaga za reagovanje Savezne države Rusije i Belorusije. Ona se odvija u dve etape. U prvoj etapi (do 9. februara) biće preraspoređene i stvorene grupe trupa na teritoriji Belorusije. U drugoj etapi (od 10. do 20. februara) održaće se zajedničke vežbe „Saveznička odlučnost 2022“, u okviru kojih će biti odrađeno suzbijanje i odbijanje spoljne agresije, kao i suprotstavljanje terorizmu i zaštiti interesa Savezne države.
Raketni sistem Iskander M - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
SVET
NATO: Najveća koncentracija ruskih snaga u Belorusiji od Hladnog rata, stigli i "Iskanderi"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala