- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Lugansk: Kijev ne namerava da reši sukob u Donbasu mirnim putem

© AP Photo / Ukrainian Presidential Press Office Ukrajinske trupe na vojnim vežbama na severu zemlje
Ukrajinske trupe na vojnim vežbama na severu zemlje - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
Pratite nas
U svetlu koncentrisanog granatiranja teritorije samoproglašene Luganske Narodne Republike od strane ukrajinskih snaga u Lugansku sumnjaju u nameru Kijeva da mirnim putem reši sukob u Donbasu, izjavio je predstavnik LNR u političkoj podgrupi kontakt grupe Rodion Mirošnik.

„Ovaj napad dovodi u pitanje izjave garanata Minskih sporazuma – Francuske i Nemačke, da je Ukrajina posvećena političko-pravnoj opciji za rešavanje sukoba i da namerava da se pridržava Minskih sporazuma“, rekao je Mirošnik za Sputnjik.

On je dodao da granatiranjem teškim naoružanjem teritorije samoproglašenih republika Donbasa Kijev pokazuje da je spreman da upotrebi stranu vojnu pomoć za rešavanje sukoba.
„Kijev demonstrira da namerava da koristi stranu vojnu pomoć i njome pokuša da reši pitanje Donbasa, ili da izvrši pritisak na tok pregovora. Ovo je jasan korak ka eskalaciji sukoba“, istakao je Mirošnik.
U međuvremenu je predstavništvo LNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre saopštilo da ukrajinske snage nastavljaju da pucaju na teritoriju samoproglašene Luganske Narodne Republike i da su zabeležena još dva granatiranja.
Ranije je predstavništvo LNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre saopštilo da ukrajinske snage bezbednosti od četvrtka ujutru granatiraju teritorije republike.
Ukrajinska artiljerija u borbama na istoku zemlje, Donjeck - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
RUSIJA
Moskva upozorava: Svaki pucanj može imati fatalne posledice u Donbasu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala