- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva upozorava: Svaki pucanj može imati fatalne posledice u Donbasu

© AP Photo / Efrem LukatskyUkrajinska artiljerija u borbama na istoku zemlje, Donjeck
Ukrajinska artiljerija u borbama na istoku zemlje, Donjeck - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
Pratite nas
Bilo koji nagli pokret na kontakt liniji u Ukrajini može dovesti do fatalnih posledica, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Histerija koju podstiče Zapad izvršila je snažan psihološki pritisak na stanovništvo Ukrajine, ali na njima je da se pozabave time“, istakla je Zaharova.
Takođe je konstatovala da bi vlasti u Kijevu mogle da iskoriste aktuelnu situaciju za „samoubilačku agresiju protiv Donbasa“.

„Nas zanima drugo – činjenica da je to zemlja u kojoj je u toku goruća faza unutrašnje konfrontacije i stoga je važno stanje ljudi, uključujući njihovo moralno stanje, jer svaki nagli pokret, između ostalog i na kontakt liniji, svaki pucanj, svaka provokacija na kraju mogu dovesti do nekih fatalnih posledica“, upozorila je portparolka.

Kako je dodala, stanovnike Ukrajine treba umiriti, a ne podsticati histeriju, čime se bavi Zapad.
„Pozivamo zemlje Zapada da prestanu da podstiču antirusku histeriju, a ona je zapravo i antiukrajinska, pozivamo ih da prestanu da pumpaju Kijev oružjem. Te akcije negativno utiču kako na rešavanje sukoba u Donbasu, tako i na celokupnu situaciju u sferi bezbednosti i stabilnosti u Evropi“, poručila je Zaharova.
Podsetimo, naoružane ukrajinske snage iz pravca naselja Orehovo, pod kontrolom Kijeva, juče su iz snajpera pucale na naselje Golubovsko, pod kontrolom LNR, i ubili jednog pripadnika Narodne milicije.
Narodna milicija LNR uzvratila je vatrom po položajima ukrajinske vojske u Donbasu.
Tenk T-72B3 - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
RUSIJA
Kijev rasporedio 20 tenkova na kontakt liniji u Donbasu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala