- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

LNR upozorava: Kijev doveo u Donbas strane medije da šire lažne vesti

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaUkrajinski vojnici tokom razmene zarobljenika na neutralnoj teritoriji Donbasa
Ukrajinski vojnici tokom razmene zarobljenika na neutralnoj teritoriji Donbasa - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
Pratite nas
Narodna milicija samoproglašene Luganske Narodne Republike primećuje dolazak stranih medija u deo Donbasa koji je pod kontrolom Kijeva, saopštio je portparol Narodne milicije LNR Ivan Filiponenko.
„U cilju praćenja događaja u Donbasu u kontekstu koji odgovara Zapadu, u cilju osiguravanja informacione podrške ofanzivne operacije i opravdavanja intenziviranja vojnih operacija Ukrajine u očima svetske zajednice, u pratnji oficira 74. centra za informaciono-psihološke operacije u rejone naseljenih mesta Stanica Luganska, Sčastje i Krimsko (pod kontrolom Ukrajine) 17. februara stigli su predstavnici zapadnih medija, između ostalog i američkih televizija Si-En-En i En-Bi-Si, kao i rumunske televizije 'Antena TV'“, rekao je Filiponenko, komentarišući informacije o granatiranju obdaništa na teritoriji koja je pod kontrolom Kijeva.
Kako je precizirao, početkom sledeće sedmice je iz istog razloga planiran i dolazak snimateljskih ekipa iz Albanije, Belgije, Gruzije, Letonije, Luksemburga i Severne Makedonije.
„Smatramo da je ova farsa (navodno granatiranje vrtića od strane Narodne milicije LNR) izmišljena namerno za te predstavnike medija“, ocenio je Filiponenko.
Ranije su pojedini mediji objavili da je iz pravca LNR pucano na obdanište koje se nalazi na teritoriji pod kontrolom Kijeva. Načelnik uprave Narodne milicije LNR Jan Leščenko optužio je Kijev za širenje lažnih vesti. Prema njegovim rečima, „na fotografijama koje objavljuju ukrajinski propagandisti može se videti ozbiljno oštećenje zidova, dok su zastakljeni delovi na zgradi netaknuti“. Prema mišljenju Leščenka, svako ko je bar jednom video oštećenja na zgradama usled pravog gađanja reći će da su to montirane fotografije.
Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
RUSIJA
Zapad traži od Rusije da ne prizna DNR i LNR, dok „uslužno predlaže“ vojne scenarije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala