- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Situacija oko Ukrajine razvija se u umovima i medijima na Zapadu, njih treba pitati za rešenje

© AP Photo / Shamil ZhumatovMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
Pratite nas
Situacija oko Ukrajine ne razvija se u Rusiji, već u umovima i medijima na Zapadu, njima treba upućivati pitanja o deeskalaciji, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
„Cela situacija se ne razvija ovde, na ruskoj teritoriji. Ona se razvija u glavama, mozgovima i masovnim medijima Zapada, pre svega Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije. I, naravno, gospodin Stoltenberg (generalni sekretar NATO-a) aktivno razvija ovu situaciju“, rekao je Lavrov na sastanku sa italijanskim ministrom spoljnih poslova Luiđijem di Majom.
„Zbog toga sva pitanja o tome kako se nositi sa onim što oni nazivaju eskalacija treba da budu upućena njima“, precizirao je on komentarišući reči italijanskog ministra, koji je rekao da bi voleo da čuje rusku ocenu trenutne situacije.
Di Majo je naveo da se Italija, što se tiče tenzija na granicama sa Ukrajinom, obavezala da će biti u prvim redovima traženja izlaza iz diplomatske krize i naglasio da se može „računati na Italiju“. Ministar je dodao i da ga zanima Lavrovljeva procena situacije, pristupi i način kako da se trenutna situacija reši.
Zapadni mediji poslednjih meseci više puta su izveštavali o navodnoj mogućoj invaziji Rusije na ukrajinsku teritoriju, navodeći „tačne datume“, pa čak i vremena, i iznova ih odlagali. Ruska strana redovno je negirala takve tvrdnje. Predsednik Rusije Vladimir Putin istakao je da Moskva ne želi rat, a da bi ga sprečila, Rusija je pokrenula pregovore o bezbednosnim garancijama.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
RUSIJA
Lavrov o pozivima Zapada da se proveri povlačenje ruskih trupa: Elementarno nevaspitanje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala