- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Američki stručnjaci: Kina pretiče SAD u trci za 5G

CC0 / ADMC / 5G mreža
5G mreža - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
Pratite nas
Kina nadmašuje Sjedinjene Države kada su u pitanju bežične mreže pete generacije ili 5G, napisali su bivši izvršni direktor „Gugla“ Erik Šmit i profesor vlade na Harvardu Grejem Alison u tekstu za Volstrit džurnal.
Prema njihovim rečima, „oklevanje“ američke vlade ostavilo je SAD „daleko iza u skoro svakoj dimenziji 5G, dok druge nacije – uključujući Kinu – trče napred“.

„Patetični učinak SAD u trci 5G je znak većeg neuspeha Amerike da održi korak sa Kinom u pogledu strateški važnih tehnologija“, napisali su oni. „Kina je takođe ispred Amerike u proizvodnji visoke tehnologije, zelenoj energiji i mnogim primenama veštačke inteligencije.“

Šmit i Alison pozvali su Bajdenovu administraciju da 5G učini „nacionalnim prioritetom“, upozoravajući da će u suprotnom „Kina posedovati budućnost 5G“.
Oni su istakli da je prosečna kineska brzina preuzimanja 5G značajno veća od one u SAD.
„Brzina mobilnog interneta je centralni napredak 5G, koji omogućava novi domen prodornih aplikacija sa moćnim implikacijama na ekonomiju i nacionalnu bezbednost“, rekli su oni, prenosi RT.
Dvojica stručnjaka su objasnila da će „korak ka stvarnim 5G brzinama dovesti do analognih otkrića u autonomnim vozilima, aplikacijama virtuelne stvarnosti kao što je metaverzum i drugim oblastima. Mnogo je aplikacija koje bi mogle da donesu prednost obaveštajnim agencijama neke zemlje i unaprede njene vojne sposobnosti."
6G mreža - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
SVET
Kineski mediji: Naši naučnici testirali 6G u Pekingu
5 G - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2022
SVET
Najveća 5G mreža na svetu: Kina ima više od 1,4 miliona baznih stanica
Boing 777 - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2022
EKONOMIJA
Zašto je nova usluga 5G prizemljila Boing 777
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala