- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Oglasio se ministar koji je deportovao Đokovića: „Otvoreni smo za razmatranje“

Aleks Hok - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
Pratite nas
Ministar za imigracije Australije Aleks Hoks rekao je da su otvoreni za razmatranje odluke da se Novaku Đokoviću zabrani ulazak u Australiju u naredne tri godine.
Đokoviću je zbog deportacije iz Australije automatski zabranjen ulazak na ovoj kontinent u periodu od tri godine, ali Hok je, nakon što je Đoković dao intervju za Bi-bi-si, izjavio da su otvoreni za promenu takve odluke.
„Budućnost gospodina Đokovića isključivo zavisi od njega, njegovo je kako će se ponašati i šta će raditi na međunarodnom nivou“, rekao je Hok, a prenosi australijski Asošiejted pres.
„Australijska vlada nema dalju ulogu u onome što on odluči da uradi“, dodao je.

Hok je rekao da je Australija „veoma otvorena“ za razmatranje budućih podnesaka i zahteva Đokovića, ali je i istakao da će konačna odluka biti u rukama budućeg ministra.
„Budući donosilac odluka će razmotriti to kada dobije zahtev. Važan princip zakona je da ne obavezujem budućeg donosioca odluka. Mi smo naznačili da ćemo to razmotriti, na isti način na koji bismo razmatrali sve druge. Otvoreni smo za razmatranje“, zaključio je Aleks Hok.
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
SPORT
Đoković jednom rečenicom pokazao ljudsku i šampionsku veličinu /video/
Đoković još nije otkrio svoje planove za budućnost i za potencijalno učestvovanje na Australijan openu 2023, ali je izjavio da će sarađivati sa vladom ove države.

„Poštovaću presudu suda i sarađivaću sa nadležnim organima u vezi sa mojom deportacijom iz zemlje“, rekao je Đoković prilikom deportacije.

„Neprijatno mi je što je fokus proteklih nedelja bio na meni i nadam se da sada možemo da se fokusiramo na igru i turnir koji volim“, rekao je pre nekoliko nedelja Novaka.
Đoković je u intervjuu za Bi-bi-si izjavio da se neće vakcinisati po cenu učestvovanja na Grend slemovima, što znači da je spreman da propusti i naredni Australijan open, ako se ništa ne promeni.
Ipak, situacija u svetu menja se iz nedelje u nedelju i ko zna koje će pravilo biti snazi u januaru 2023. godine.
Đoković jednom rečenicom pokazao ljudsku i šampionsku veličinu /video/
Đoković prvi put o „izdaji“ kolega i torturi Australijanaca: Bio sam bespomoćan /video/
Novak ima zeleno svetlo – za „zelenu“ sezonu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala