- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mbape sprečio dve velike nule u Parizu – sudija Jovanović i Siti briljirali u Lisabonu! /video/

© AP Photo / Francois MoriLionel Mesi promašio penal u meču PSŽ - Real Madrid
Lionel Mesi promašio penal u meču PSŽ - Real Madrid - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
Pratite nas
Mančester siti je u osmini finala Lige šampiona ubedljivo savladao Sporting u Lisabonu sa 5:0, uz značajnu ulogu srpskog sudije Srđana Jovanovića. Šlager večeri, duel Pari Sen Žermena i Real Madrida u Parizu, obeležila je loša igra, Lionel Mesi je čak promašio i penal, ali je u četvrtom minutu nadoknade Kilijan Mbape doneo pobedu domaćima od 1:0.
Fudbaleri Mančester sitija su posao u Lisabonu završili za nešto više od pola sata igre, a u tome im je pomogao i srpski sudija Srđan Jovanović, zajedno sa svojim saradnicima, priznavanjem gola u sedmom minutu.
Opširnije o tome u posebnoj vesti.
Srđan Jovanović - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
SPORT
Srpske sudije zasenile spektakl u Lisabonu /video/
Svega deset minuta kasnije Mančester siti je povisio prednost golom Bernarda Silve.
U 32. je tačku stavio Fil Foden koji je praktično ugurao loptu u mrežu.
Sa druge strane, u prvih pola sata utakmice na Parku Prinčeva u Parizu, domaći su bili apsolutno dominantna ekipa jer Real Madrid nije uspeo da uputi nijedan udarac na gol, a ukupan broj uspešnih dodavanja bio je gotovo dvostruko veći u korist tima iz francuske prestonice uz četiri šuta ka golmanu Tibu Kurtoi.
U ofanzivnim akcijama posebno su se istakli Anhel di Marija i Kilijan Mbape – kod udarca francuskog reprezentativca fenomenalno je reagovao Kurtoa.
Do poluvremena Silva je postigao još jedan gol za Siti, a Real i dalje nije uspeo da uputi nijedan udarac u gol Đanluiđija Donarume, pokušao je samo Kazemiro, ali je pokušaj glavom otišao van okvira.
Srđan Jovanović je opet reagovao u Lisabonu, poništio je peti gol Mančestera i ostavio Silvu bez het-trika, ali je ubrzo mrežu zatresao Rahim Sterling, na izlasku iz prvog sata igre, dok su se u Parizu PSŽ i Real Madrid i dalje mučili.
Veliku šansu za pariski tim imao je Lionel Mesi, ali je u 61. minutu promašio jedanaesterac, odnosno Kurtoa je „pročitao“ udarac.
Domaći su do 75. minuta upisali čak 16 šuteva, šest puta je Kurtoa morao da reaguje, Real je ostao na „nula“ u rubrici „šutevi u okvir gola“, a trener Karlo Ančeloti nije želeo nijednu izmenu da potroši na reprezentativca Srbije Luku Jovića koji je meč ispratio sa klupe.
Konačno, gol za Pariz u četvrtom minutu nadoknade vremena postigao je Kilijan Mbape, sprečivši dve velike nule u duelu velikana.
Revanš mečevi su na programu 9. marta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala