- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpske sudije zasenile spektakl u Lisabonu /video/

© AP Photo / Armando FrancaSrđan Jovanović
Srđan Jovanović - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
Pratite nas
Srđan Jovanović, srpski fudbalski arbitar, predvodnik srpske sudijske četvorke, odgovoran je za prvi pogodak u nokaut fazi Lige šampiona ove sezone, pošto je konsultujući VAR tehnologiju priznao gol za Mančester siti u duelu sa Sportingom iz Lisabona, a zatim je jedan poništio.
Akciju iz sedmog minuta je prekinuo njegov pomoćnik, podigao je zastavicu i signalizirao ofsajd poziciju za fudbalere Mančester sitija u akciji koja je završena golom Rijada Mahreza.
Upravo je Mahrez započeo akciju sa desnog krila, lopta je brzo stigla na drugu stranu, Ajmerik Laport je nju prosledio do Bernarda Silve, usledilo je dodavanje ka Filu Fodenu i šut, dok su igrači Sportinga mahali za ofsajd.
Kratak odbitak, pošto nije učestvovao u akciji kod šuta Fodena, pokupio je Kevin de Brujne i uposlio samog Mahreza, dok su igrači Sportinga samo statirali čekajući reakciju sudije.
U prvi mah, svi su mislili da je gol poništen, ali je Jovanović potom uz konsultaciju VAR tehnologije dosudio da je pogodak regularan.
Vredi napomenuti, Jovanoviću pomažu kolege iz Srbije, linijske sudije su Uroš Stojković i Milan Mihajlović, a četvrti arbitar je Novak Simović.
Jovanović je u 50. minutu poništio pogodak Bernarda Silve, koji bi bio njegov treći,, a peti za Mančester siti, zbog ofsajd pozicije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala