- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija prebacila u Siriju bombardere sa supersoničnim raketama /video/

© Foto : Ministry of defence of the Russian FederationLovac Su-30SM prati bombardera-nosača aviona Tu-160 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Siriji
Lovac Su-30SM prati bombardera-nosača aviona Tu-160 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Siriji - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
Pratite nas
Rusija je prebacila u Siriju dva bombardera Tu-22M3 i lovce MiG-31K kako bi učestvovali u vojnim vežbama u Sredozemnom moru u svetlu rastućeg prisustva snaga NATO-a u regionu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
„Avioni dalekometne avijacije Tu-22M3 i MiG-31K sa avijacionim sistemom 'Kindžal' prebačeni su na aerodrom Hmejmim (Sirija) kako bi učestvovali u vojnoj pomorskoj vežbi međuflotske grupacije Ratne mornarice Rusije u istočnom delu Sredozemnog mora“, ističu iz Ministarstva.
Na jednom od objavljenih snimaka prikazano je sletanje dva bombardera Tu-22M3 sa nadzvučnim krstarećim protivbrodskim raketama H-22. Maksimalni domet raketa je oko 600 kilometara i razvijaju brzinu 3,5 veću od brzine zvuka. Bojeva glava rakete H-22 teška je otprilike jednu tonu.
Kako je precizirano, avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije preleteli su više od 1.500 kilometara od mesta gde su stalno raspoređeni do Sirije. Na vojnim vežbama piloti dalekometne avijacije „predstoji izvršavanje predviđenih zadataka“.
Ranije je saopšteno da su u Sredozemnom moru prisutne grupe nosača aviona NATO-a, uključujući nosač „Hari Truman“ Ratne mornarice SAD, nosač „Šarl de Gol“ francuske flote, „Konte di Kavur“ italijanske Ratne mornarice, a u pratnji su im i udarni i pomoćni brodovi.
Raketna krstarica Maršal Ustinov u Kronštatu - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2022
RUSIJA
Najmoćniji ruski ratni brodovi uplovljavaju u Sredozemno more
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala