- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šta kaže Putin o navodnom „datumu invazije“ Rusije na Ukrajinu

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaMoskva
Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
Pratite nas
Povlačenje jedinica u baze posle održanih vojnih vežbi je uobičajena praksa i ničeg novog tu nema, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov na pitanje novinara da li povlačenje ruskih snaga znači deeskalaciju situacije oko Ukrajine.
„Mi smo sve vreme govorili da će se jedinice, kada se završe vežbe, vratiti u baze i to se dešava i ovog puta. Nema tu ničeg novog. To je normalan proces“, rekao je Peskov.
On je dodao da je Rusija održavala i ubuduće će održavati vojne vežbe na svojoj teritoriji. To je njeno pravo i o tome neće diskutovati ni sa kim.

„To je stalan proces, kao i u svim zemljama svet. Naše je pravo da održavamo vežbe tamo, na našoj teritoriji, gde mi smatramo da je potrebno i o tome nećemo diskutovati ni sa kim“, rekao je Peskov novinarima.

Tvrdnje o ruskoj „invaziji“ na Ukrajinu nisu ništa drugo nego kampanja bez presedana u cilju stvaranja provokacija i eskalacije situacije, rekao je portparol Kremlja povodom pisanja portala „Politiko“ o tome da je američki predsednik tokom nedavne video-konferencije sa zapadnim partnerima, rekao da će napad biti 16. februara.
„Zaista, od toga je u groznici čitav svet, i zaista, to nije ništa drugo do informativna kampanja s ciljem da provokacija i eskalacije napetosti bez presedana “, naveo je on i dodao je medijska histerija tim povodom potpuno bez osnova.
On je dodao i da se sam predsednik Rusije Vladimir Putin šali dok čita informacije o početku „napada“, jer to je nemoguće razumeti.

„Ponekad se šali da li je negde objavljeno tačan sat početka rata, jer zaista, nije moguće razumeti to manijakalno informaciono bezumlje koje se dešava u vezi s tim pitanjem“, objašnjava Peskov.

Sastanak Putin-Šolc

U Moskvu je danas doputovao nemački kancelar Olaf Šolc, a Peskov je s tim u vezi rekao da se u Rusiji nadaju da će razgovori biti konstruktivni i korisni.
„A do razgovora dolazi kako bi predsednik i kancelar izneli svoje stavove o gorućim pitanjima“, rekao je Peskov na pitanje novinara kako u Kremlju vide izjavu Šolca posle sastanka sa predsednikom Ukrajine da će Nemačka odlučno biti na strani Ukrajine.
Peskov je naveo i da Šolc po dolasku u Moskvu nije uradi ruski test na virus korona pa će na sastanku sa Putinom sedeti isto kao i francuski predsednik Makron.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
RUSIJA
Moskva: Amerika vređa zdrav razum pričom o tome da Rusija samo što nije napala Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala