- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Amerika vređa zdrav razum pričom o tome da Rusija samo što nije napala Ukrajinu

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
Pratite nas
Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova komentarisala je spekulacije koje dolaze sa američke strane o tome da će Rusija navodno 16. februara napasti Ukrajinu, ističući da to nije ništa drugo do ruganje zdravom razumu.
„Sjedinjene Države dva meseca svakodnevno saopštavaju da Rusija samo što nije napala Ukrajinu. Predsednik Ukrajine i predstavnici vojske i snaga bezbednosti te zemlje već dva meseca govore da ne raspolažu takvim informacijama, a sada i mole da s njima podele informacije. Osim Blumberga, Špigela i neimenovanih američkih izvora, takve informacije nema niko drugi“, napisala je ona na Telegram kanalu.
Zaharova je dodala:
„Očigledno je da se idejni inspiratori Majdana neće smiriti dok ne dovedu Ukrajinu do potpunog kolapsa. Već dva meseca se rugaju zdravom razumu i ukrajinskom narodu sprovodeći još jednu globalnu kampanju provokacija.“
Podsetimo, „Politiko“ je objavio da je američki predsednik Džozef Bajden tokom video konferencije, u kojoj su učestvovali lideri više zapadnih država, izjavio da bi Rusija mogla da napadne Ukrajinu već 16. februara.
Istovremeno, rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da zapadne zemlje uz pomoć medija šire lažne informacije sugerišući da Moskva možda planira invaziju na Ukrajinu i da time pokušavaju da odvuku pažnju sa svojih agresivnih akcija.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski  - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
RUSIJA
Zelenski traži dokaze da će invazija na Ukrajinu početi 16. februara
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala