- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novinar opsednut Jokićem likuje zbog toga što je Srbin „ponižen“ /video/

© AP Photo / Andy Clayton-KingNikola Jokić, Ostin Rivers i Majk Meloun – Denver Nagets, NBA
Nikola Jokić, Ostin Rivers i Majk Meloun – Denver Nagets, NBA - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
Pratite nas
Nikola Jokić, aktuelni MVP najjače košarkaške lige na svetu, po ko zna koji put skrajnut je od strane kolega u NBA, što je bio povod za likovanje novinara Nika Rajta koji ne propušta priliku da napiše ili kaže nešto negativno za srpskog košarkaša.
Nikola Jokić drugu godinu zaredom izabran je od strane kapitena Lebrona Džejmsa u njegov Ol-star tim, ali mnogi su očekivali da će, kao aktuelni MVP i jedan od najboljih na svetu, biti izabran među prvim košarkašima.
To se nije desilo, Jokić je izabran pred kraj, samo ispred Treja Janga i Endrua Viginsa, što je na neki način sramota, i novinar Foksa Nik Rajt likovao je zbog takvog raspleta.
„Da li ćete sada da se obrušite na Lebrona Džejmsa i Kevina Durenta jer imaju isto mišljenje o vašem gospodu spasitelju, Nikoli Jokiću, kao i ja? Da, sjajan je košarkaš, ali ne i u konkurenciji za najboljeg na svetu“, likovao je Rajt na Tviteru.
NBA je pre četiri godine uveo novitet u odabir Ol-star timova, ne igra se više Zapad protiv Istoka, već košarkaši, po jedan iz obe konferencije, koji skupe najviše glasova od navijača budu izabrani za kapitene i biraju sa kojim igračima će igrati na najprestižnijoj utakmici na svetu.
Tako je bilo i ove godine, ali razliku od prethodne kada se nije očekivalo da Jokić bude izabran od kapitena na startu, ovoga puta donekle je bilo normalno da, Džejms ili Durent, biraju Jokića među prvima.
To se nije dogodilo, Lebron je izabrao Nikolu kao poslednjeg, samo zato što je Durent uzeo Embida (prvog), pa da bi odgovorio centrom na centra, i time smo još jednom dobili potvrdu da Jokić nije voljen i cenjen koliko zaslužuje.
„Lebron i KD su imali svu slobodu ovog sveta i opet su rekli šest imena pre Nikole Jokića – koji je izabran samo ispred Janga i Viginsa. I, pretpostavljam, da im je bilo dozvoljeno, da bi izabrali i Devina Bukera i Luku Dončića ispred njega (Jokića)“, sladio se Rajt.
Rajt je poznat kao novinar koji je u prošlosti više puta govorio negativno o Jokiću, te je pre samo nekoliko dana govorio kako statistika srpskog košarkaša može da se baci u kantu – jer je nebitna.
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2022
SPORT
Sraman odnos Amerikanca prema Jokiću: „Bacite tu glupu statistiku u kantu“ /video/
Jokić je i u glasanju za Ol-star timove, koje čine navijači, košarkaši i mediji, izabran kao drugi najbolji košarkaš ove sezone na Zapadu u izboru kolega igrača.
Iako igra nesumnjivo bolju sezonu od Lebrona Džejmsa, što pokazuju sve statističke kategorije i odnos pobeda i poraza ekipa, momak iz Sombora ne dobija ljubav i poštovanje, pa čak ni onih koji bi trebalo da najbolje znaju stanje na terenu – NBA košarkaša.
NBA Ol-star utakmica na programu je 20. januara, a opširnije sa kojim igračima će igrati pročitajte – OVDE.
Kralj ponovo birao Jokića, Durent izazvao „ludnicu“ u studiju! /video/
Lukina rapsodija u Teksasu – i rekord karijere! /video/
Neočekivana drama u Beogradu – i velika pobeda Srbije!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala