https://lat.sputnikportal.rs/20220215/ne-bacajte-ljuske-od-belog-luka-one-su-cudotvorne-1134343301.html
Ne bacajte ljuske od belog luka, one su čudotvorne
Ne bacajte ljuske od belog luka, one su čudotvorne
Sputnik Srbija
Ljuske od belog luka, kada ga oljuštimo, uglavnom bacamo. Nažalost, ovo je velika greška. Ljuske belog luka se mogu koristiti na mnogo načina. 15.02.2022, Sputnik Srbija
2022-02-15T12:29+0100
2022-02-15T12:29+0100
2022-02-15T12:29+0100
društvo
društvo
stil života
zdravlje
magazin
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e6/02/0e/1134343306_0:96:1921:1176_1920x0_80_0_0_3a62532a51fcc497741c7d63a6ceb3a9.jpg
Često se pominju korisna svojstva belog luka, ali se izostavljaju korisna svojstva njegove ljuske, koja su čudotvorna. Za razliku od izgleda, ljuske belog luka nisu beskorisne, pune su hranljivih materija i zdravih minerala. Najkorisnija supstanca belog luka je alicin, koji uz sulfonske kiseline sprečava razvoj kancera i nakupljanje lošeg holesterola. Sto grama belog luka pokriva polovinu dnevnih potreba za alicinom, a osobe sa kardiovaskularnim oboljenjima treba da jedu jedan čen. Pored toga, beli luk sadrži aminokiselinu koja je odgovorna za povećanje potencije, piše ruski portal Bel novosti, prenosi poljski Sputnjik.Kako da upotrebimo ljuske
https://lat.sputnikportal.rs/20210905/sta-se-desava-u-organizmu-ako-se-beli-luk-konzumira-svaki-dan-1129431865.html
https://lat.sputnikportal.rs/20220205/jednostavan-napitak-od-belog-luka-regenerise-organizam-za-sedam-dana-1134020188.html
https://lat.sputnikportal.rs/20210907/ruski-nutricionista-otkriva-ko-ne-sme-da-jede-crni-luk-1129617546.html
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Vesti
sr_RS
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e6/02/0e/1134343306_112:0:1807:1271_1920x0_80_0_0_713f957c0e5767c92b6578ac160a5c20.jpgSputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
društvo, stil života, zdravlje, magazin
društvo, stil života, zdravlje, magazin
Ne bacajte ljuske od belog luka, one su čudotvorne
Ljuske od belog luka, kada ga oljuštimo, uglavnom bacamo. Nažalost, ovo je velika greška. Ljuske belog luka se mogu koristiti na mnogo načina.
Često se pominju korisna svojstva belog luka, ali se izostavljaju korisna svojstva njegove ljuske, koja su čudotvorna. Za razliku od izgleda, ljuske belog luka nisu beskorisne, pune su hranljivih materija i zdravih minerala.
Najkorisnija supstanca belog luka je
alicin, koji uz sulfonske kiseline sprečava razvoj kancera i
nakupljanje lošeg holesterola. Sto grama belog luka pokriva polovinu dnevnih potreba za alicinom, a osobe sa kardiovaskularnim oboljenjima treba da jedu jedan čen. Pored toga, beli luk sadrži aminokiselinu koja je odgovorna za povećanje potencije, piše ruski portal Bel novosti,
prenosi poljski Sputnjik.
Kako da upotrebimo ljuske
Mogu se dodati u čorbu, na primer, da joj daju više ukusa.
Mogu se dodati i u sosove, povrće, variva i druga jela u kuhinji.
Savršeni su za pečenje hleba: ljuske osušimo u rerni, sameljemo u prah i dodamo u brašno. Kao rezultat dobijamo sveže pečen, aromatičan i veoma ukusan hleb.
Ljuske belog luka se mogu dodati i pečenom mesu ili ribi i tako poboljšati ukus jela.