00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
MILJANOV KORNER
20:00
60 min
SPUTNJIK INTERVJU
21:00
30 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
21:30
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
07:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
Kako se stvara klasična, a kako primenjena muzika
16:00
30 min
VESTI (repriza)
Da li Kijev planira „krvavu provokaciju” protiv ruskih regiona?
16:30
30 min
MILJANOV KORNER
Batak: Mene menadžeri ne smeju da zovu
17:00
60 min
SVET SA SPUTNJIKOM
Kad stiže u Srbiju ruska vakcina protiv raka
20:00
60 min
JučeDanas
Na programu
Reemiteri
Studio B99,1 MHz, 100,8 MHz i 105,4 MHz
Radio Novosti104,7 MHz FM
Ostali reemiteri
 - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Ne bacajte ljuske od belog luka, one su čudotvorne

CC0 / / Czosnek
Czosnek - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
Pratite nas
Ljuske od belog luka, kada ga oljuštimo, uglavnom bacamo. Nažalost, ovo je velika greška. Ljuske belog luka se mogu koristiti na mnogo načina.
Često se pominju korisna svojstva belog luka, ali se izostavljaju korisna svojstva njegove ljuske, koja su čudotvorna. Za razliku od izgleda, ljuske belog luka nisu beskorisne, pune su hranljivih materija i zdravih minerala.
Najkorisnija supstanca belog luka je alicin, koji uz sulfonske kiseline sprečava razvoj kancera i nakupljanje lošeg holesterola. Sto grama belog luka pokriva polovinu dnevnih potreba za alicinom, a osobe sa kardiovaskularnim oboljenjima treba da jedu jedan čen. Pored toga, beli luk sadrži aminokiselinu koja je odgovorna za povećanje potencije, piše ruski portal Bel novosti, prenosi poljski Sputnjik.

Kako da upotrebimo ljuske

Mogu se dodati u čorbu, na primer, da joj daju više ukusa.
Mogu se dodati i u sosove, povrće, variva i druga jela u kuhinji.
Savršeni su za pečenje hleba: ljuske osušimo u rerni, sameljemo u prah i dodamo u brašno. Kao rezultat dobijamo sveže pečen, aromatičan i veoma ukusan hleb.
Ljuske belog luka se mogu dodati i pečenom mesu ili ribi i tako poboljšati ukus jela.
Beli luk je prava riznica zdravlja. - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2021
DRUŠTVO
Šta se dešava u organizmu, ako se beli luk konzumira svaki dan
Beli luk - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2022
DRUŠTVO
Jednostavan napitak od belog luka regeneriše organizam za sedam dana
Crni luk - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
RUSIJA
Ruski nutricionista otkriva ko ne sme da jede crni luk
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala