- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Da li se MOK uplašio ruskog pijedestala?

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaRuska klizačica Kamila Valijeva
Ruska klizačica Kamila Valijeva - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
Pratite nas
Tri Ruskinje na pobedničkom podijumu – Kamila Valijeva, Ana Ščerbakova i Aleksandra Trusova... To bi mogao da bude najlepši trenutak Zimskih olimpijskih igara u Pekingu na turniru u ženskom umetničkom klizanju, jer su one favoriti za medalje, ali svečane ceremonije neće biti odlukom MOK.
Medalje oko vrata i suze radosnice, ali ništa od toga jer odlukom Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) pobednici pojedinačnog takmičenja jedini neće dobiti ni maskotu Igara, pandu Bing Dven Dvena.
Neće biti ni veličanstvene muzike Čajkovskog... Surovo ali istinito, najdrirljiviji i najjeziviji momenat Zimskih olimpijskih igara grubo je ukraden od Rusa.
Praktično su Valijeva, Ščerbakova i Trusova viđene na pijedestalu u Pekingu, a takmičenje će startovati u utorak oko 11 časova, jer su bez konkurencije.
Kamila Valijeva - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2022
SPORT
Odjek skandala iz Pekinga: „To je njihova sramota – čega se boje, devojčice od 15 godina?“
Mnogo pre početka Igara prognozirano je da će Ruskinje dominirati u Kini i da je pobednički podijum rezervisan za njih, ali niko tada nije mogao da nasluti da će se situacija ovako odvijati i da će MOK zabraniti svečanu ceremoniju.
Upravo tu se postavlja krucijalno pitanje, da li je MOK jednostavno iskoristio sve okolnosti koje su se dogodile vezanog za doping u poslednje vreme da ukrade Rusiji trenutak za ponos?! Trenutak u koji su uložene godine i godine rada, treninga, znoja i suza.
Rusi su ponosan narod, ne trebaju im medalje i pande, kao ni penjanje na pobednički pijedastal kako bi aplaudirali i ponosili se svojim klizačicama. One su neverovatne na ledu, dok se i van njega odlično drže i pokazuju šampionski karakter, besprekornim ponašanjem zbog nepravde koju proživljavaju trenutno.
Ruskinjama preostaje da zauzmu prva tri mesta i da na najbolji mogući način pokažu svetu dominaciju, pobedivši nepravdu. A podijuma će biti, samo kasnije i hiljadama kilometara daleko od Pekinga.
Rusija muška reprezentacija klizanje
 - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
SPORT
Rusi razbili Amerikance i postavili olimpijski rekord
Kamila Valijeva - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2022
SPORT
Ruska ledena princeza otkrila detalje drame u Pekingu
Kamila Valijeva - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2022
SPORT
Amerika „žali“ – Rus ima poruku: „Pukli su!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala