- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ostrvo spasa za promašenu investiciju: „Apsolutna lepota!“

© AP Photo / Rui VieiraFilipe Kutinjo
Filipe Kutinjo - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
Pratite nas
Aston Vila i Stiven Džerard povukli su vanserijski potez kada su odlučili na pozajmicu da dovedu Barseloninu promašenu investiciju Filipea Kutinja. Vaskrsao je Brazilac povratkom na Ostrvo, koje bi moglo da predstavlja spas za njegovu posrnulu karijeru.
Stiven Džerard bio je vrhunski fudbaler, kapiten i legenda Liverpula, a trenerski zanat u seniorskom fudbalu (is)pekao je u Škotskoj kao trener Glazgov Rendžersa sa kojim je osvojio titulu.
Bila je to najbolja moguća preporuka da se Stivi Dži vrati kući, posle poziva kluba iz Birmingema.
Stigao je u Aston Vilu i počeo je da „sklapa slagalicu“, da dovodi vanserijska pojačanja, ali se najveća bura podigla oko šestomesečne pozajmice posrnulog majstora fudbalske igre Filipea Kutinja.
Barselona je za njega platila 2018. godine platila Liverpulu neverovatnih 150 miliona evra, a on nije pokazao ni delić onog što je pružao na Enfildu kada je drugovao sa sadašnjim trenerom u Vili.
Mnogi su otpisali Brazilca, kojeg su počele da stižu i godine jer ih ima 30, a na sve to nadovezale su se i brojne povrede, kao i loše partije. Barselona ga je prvo ustupila Bajernu na pozajmicu, koji posle nije želeo da ga otkupi, te je usldio povratak na Nou Kamp i nova horor epizoda. Gotovo bez učinka, čoveka koji fudbal ima u malom prstu, ali kad ne ide, ne ide...
Stigao je poziv Aston Vile i bio je to jasan nagoveštaj da bi stvari mogle konačno da krenu uzlaznom putanjom za reprezentativca Brazila.
Već na debiju za Vilu, i to u dvoboju sa Mančester junajtedom uspeo je da pronađe put do mreže.Bilo mu je potrebno svega 13 minuta! Ono što je u Barseloni bio pusti san, na Vila parku se pretvorilo u javu.
Junajted je „u džepu“ imao sigurna tri boda u gostima, ali je tim Stivena Džererad preko Remzija i rezerviste Kutinja uspeo da izbori remi.
Od tada je Kutinjo odigrao još tri utakmice i uspeo da postigne gol, kao i dve asistencije, pokazavši da su Vila i Džerard uboli džekpot. U slučaju Englezi budu zadovoljni Brazilcem u šestomesečnoj pozajmici postoji opcija otkupa ugovora za 40 miliona evra.
Već sada je jasno da bi to moglo da se dogodi, jer sve ono što Kutinjo radi na zelenom tepihu, oduševljava istinske ljubitelje fudbala, kao i Stivena Džerarda.
Vanserijska partija koja je podsetila na stare slavne dane Kutinja, viđena je u remiju Vile i Lidsa (3:3). Bivša desetka Barse, Bajerna, Intera, postigla je gol uz dve asistencije, a to je raspametilo Stivena Džerarda.

„Ako ne volite da gledate Filipea Kutinja, onda bi trebalo da prestanete da gledate fudbal. Taj performans protiv Lidsa je bio aspolutna lepota“, kratko i jasno je poručio veliki Džerard.

I upravo su te reči apsolutna lepota koje je upotrebio Džerard na najbolji mogući način oslikale kako na terenu izgleda magija vaskrslog Brazilca na Ostrvu spasa.
Fudbaleri Čelsija - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
SPORT
Rusova „plava mašinerija“ kroz dramu do krova sveta!
Aleksandar Mitrović (desno) i menadžer Fulama Marko Silva - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
SPORT
Mitrogol ne staje – još korak do istorije u „kolevci fudbala“ /video/
Marko Milovanović - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
SPORT
Marko je sledeći crno-beli bombarder: „Za Partizan može da se igra samo iz ljubavi“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala