Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Deca sa Kosova pesmom „Srbijo moja“ čestitala Dan državnosti /video/

© screenshot/KPU Rašanka, Novi PazarDeca božurova – pesma
Deca božurova – pesma - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
Pratite nas
Deca predškolske ustanove „Naša radost“ i osnovne škole u Leposaviću izvela su povodom Dana državnosti pesmu „Srbijo moja“.
Profesorka muzike na Učiteljskom fakultetu u Leposaviću Biljana Pavlović kaže da su deca ovom pesmom pokazala veliku ljubav prema svojoj zemlji i visokorazvijenu patriotsku svest o svojim obavezama i dužnostima.
Deca sa Kosova i Metohije su zajedno sa svojim nastavnicima i vaspitačima želela da čestitaju današnji praznik svim građanima Srbije.
„Upravo ovakvim aktivnostima oni su pokazali da su ravnopravni članovi društva koji svojim aktivnostima mogu da doprinesu ostvarivanju najznačajnijih nacionalnih ciljeva na Kosovu i Metohiji, a to je očuvanje srpskog identiteta“, istakla je Pavlovićeva.
Zahvaljujući Zoranu Todiću i vaspitačici Ivani Todić i Kancelariji za Kosovo i Metohiju, pesma je snimljena i ekranizovana, prenosi RTS.
„Tada je moj kolega Petar Ilić sa Fakulteta umetnosti u Zvečanu napisao predivnu klavirsku pratnju i znatno obogatio pesmu. Doprinos je dala i profesorka violine Anja Pavlović, a onda je profesor muzike iz Kosovske Mitrovice Dušan Pavlović od nje napravio jedno pravo umetničko delo", navela je Biljana Pavlović.
Koncert Srbskih pravoslavnih pojaca  - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
SRBIJA
Veliki srpski heroj sačuvan od zaborava: Objavljena pesma „Đenerale Veljko“ /video/
Miloš Zubac - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
KULTURA
Spoj narodne lirike i umetničke muzike koji nas čini ponosnim u svetu - „Kosovske” Miloša Zupca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala