- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova Vašingtonu: Lagali ste i lažete, ne uzimajte još jedan greh na dušu

© Foto : Press-služba MID RFPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2022
Pratite nas
Predstavnica Ministarstav inostranih poslova Rusije Marija Zaharova pozvala je američki politički establišment da „ne uzima još jedan greh na dušu“. Po njenim rečima, američki političari su uvek koristili laži za stvaranje povoda za napade na mirne stanovnike po celom svetu.

„Američki političari su lagali, lažu i lagaće, stvarajući izgovore za napade na mirne građane po celom svetu. To je svima poznato. Zamolila bih američki politički establišment da ne uzima na dušu još jedna greh, ali nisam sigurna da je oni imaju“, napisala je Zaharova na svom telegram-kanalu.

Kao primer, Zaharova je ocenila izjavu savetnika predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džejka SAlivena. On je priznao da SAD nemaju informacije o napadu Rusije na Ukrajinu, dodavši da do napada možda i ne dođe.
„Svet već zna ko laže sve vreme“, primetila je Zaharova.
Ona je posavetovala da se pogleda obraćanje američkog državnog sekretara Kolina Pauela u SB UN 5. februara 2003. godine. Tada je Pauel mahao sa epruvetom, navodno, sa oružjem za masovno uništenje i opravdavao invaziju na Irak koja je uskoro usledila. SAD su stvarale „dokaze“ o krivici nevinih ljudi. Pauel je više puta priznao da je lagao.
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2022
RUSIJA
Bajdenov savetnik: Invazija na Ukrajinu može ubrzo početi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala