- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Zabranjen let za Ukrajinu: Avion „Skaj apa“ morao da sleti u Kišinjev

© AFP 2023 / SERGEI SUPINSKYAvion kompanije "Skaj ap" na aerodromu u Harkovu
Avion kompanije Skaj ap na aerodromu u Harkovu - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2022
Pratite nas
Avion ukrajinske avio-kompanije „Skaj ap“ (SkyUp) sleteo je u Kišinjev, jer mu je zabranjen ulazak u vazdušni prostor Ukrajine, saopštila je pres služba prevoznika.
Kompanija je objasnila da je avion sa brojem leta UR-SKuO, koji je leteo iz Madeire za Kijev, prinudno sleteo u prestonicu Moldavije zbog zahteva vlasnika kompanije.
„Dana 12. februara 2022. zakupodavac – stanovnik Irske – obavestio je avio-kompaniju o momentalnoj zabrani ulaska aviona UR-SKuO u vazdušni prostor Ukrajine. Uprkos svim naporima avio-kompanije i spremnosti državnih struktura Ukrajine da se obrate zakupodavcu, vlasnik aviona je kategorično odbio u trenutku kada je avion već bio na letu za Kijev“, navodi se u saopštenju.
Napominje se da je „Skaj ap“ pristao da sleti na aerodrom najbliži Ukrajini. Za 175 putnika organizovan je transfer do Kijeva, a za sve je obezbeđena hrana.
Ranije je ukrajinski portal „Strana“, pozivajući se na vazduhoplovne izvore, javio da će ukrajinski vazdušni prostor biti faktički zatvoren i da će 14. februara grupa velikih međunarodnih osiguravajućih kompanija objaviti da neće pokrivati slučajeve osiguranja avio-kompanija koje lete iznad Ukrajine. To znači da će svi avioni morati da napuste zemlju.
Međutim, još uvek nema masovnih otkazivanja letova. Kako pokazuje onlajn red letenja na aerodromima Borispolj, Harkov, Zaporožje, Lavov i Dnjepar, letovi se obavljaju normalno.
Zastave SAD i Ukrajine  - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
RUSIJA
Amerika naložila većini svojih diplomata u Kijevu da hitno napuste Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala