- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinski poslanik: „Invazija“ Rusije je specijalna informaciona operacija SAD

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaZgrada Vrhovne rade Ukrajine
Zgrada Vrhovne rade Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države sprovode „specijalnu informacionu operaciju“ u cilju satanizovanja Rusije, smatra član partije ukrajinskog predsednika Sluga naroda i poslanik Jegor Černov.
„Sjedinjene Američke Države sprovode jednu od najvećih specijalnih informacionih operacija u istoriji protiv Rusije“, napisao je političar na svojoj stranici na Fejsbuku.
Prema njegovim rečima, na taj način Vašington pokušava da mobiliše zemlje NATO-a i povrati jedinstvo, kao i da stvori uporan „toksični“ imidž Rusije u svetu.
Osim toga, Sjedinjene Američke Države pokušavaju da bez rata nanesu štetu ruskoj ekonomiji, podstaknu antiratno raspoloženje u zemlji i demorališu njenu vojnu elitu.
„Cilj specijalne operacije takođe je jasan – da se Putin konačno protera iz Evrope i onemogući stvaranje jedinstvenog evroazijskog prostora ‘od Vladivostoka do Lisabona’ i projekta ‘Jedan pojas – jedan put’“, uveren je Černov.
Na taj način, Sjedinjene Američke Države žele da nateraju Rusiju da se ili upusti u invaziju širokih razmera ili da se na kraju povuče u stranu, zaključio je on.
Ranije je agencija Blumberg objavila da će napad Rusije na Ukrajinu početi 15. februara, a zatim je američki predsednik Džozef Bajden izjavio da će se to desiti 16. februara.
Kijev i zapadne države u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog povećanja „agresivnih dejstava“ Rusije u blizini granica Ukrajine. Rusija je u više navrata negirala optužbe Zapada i Ukrajine za „agresivna dejstva”, navodeći da nikome ne preti i nema nameru nikoga napada, a izjave o „ruskoj agresiji” koriste se kao izgovor da se što više vojne tehnike NATO-a rasporedi u blizini ruske granice.
Moskva je takođe isticala da Kijev ne poštuje Minske sporazume: ukrajinske vlasti koncentrisale su na kontakt liniji polovinu svojih trupa i granatiraju ustanike iz zabranjenog oružja.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
RUSIJA
Moskva: Amerika vređa zdrav razum pričom o tome da Rusija samo što nije napala Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala