- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ukrajina: Zatvaranje vazdušnog saobraćaja iznad zemlje nema smisla

© Sputnik / StringerAerodrom "Borispolj" u Kijevu
Aerodrom Borispolj u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2022
Pratite nas
Ukrajina ne vidi smisla da zatvara svoj vazdušni prostor, izjavio je savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Mihail Podoljak.
„Najvažnije je da Ukrajina ne vidi smisao u zatvaranju vazdušnog prostora. To je nonsens. Mislim da to u nekom smislu liči na delimičnu blokadu“, rekao je Podoljak za agenciju Rojters.
Sa svoje strane, Ministarstvo infrastrukture Ukrajine je posle sastanka sa rukovodstvom predsedničke administracije saopštilo da vazdušni prostor iznad Ukrajine ostaje otvoren, a država radi na sprečavanju rizika za avio-prevoznike.
„Informacije o zatvaranju ukrajinskog vazdušnog prostora nisu tačne. Zatvaranje vazdušnog prostora je suvereno pravo Ukrajine. Odgovarajuća odluka nije doneta“, navodi se u saopštenju Ministarstva na Fejsbuku.
Napominje se i da većina avio-kompanija nastavlja da radi bez ograničenja.
Ranije je poslanik Vrhovne rade Ukrajine iz partije Petra Porošenka „Evropska solidarnost” Aleksej Gončarenko izjavio da će, najverovatnije, od ponedeljka biti obustavljen vazdušni saobraćaj iznad Ukrajine.
Ukrajinski portal „Strana“, pozivajući se na vazduhoplovne izvore, javio je prethodno da će ukrajinski vazdušni prostor biti faktički zatvoren i da će 14. februara grupa velikih međunarodnih osiguravajućih kompanija objaviti da neće pokrivati slučajeve osiguranja avio-kompanija koje lete iznad Ukrajine. To znači da će svi avioni morati da napuste zemlju.
Avion kompanije Skaj ap na aerodromu u Harkovu - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2022
SVET
Zabranjen let za Ukrajinu: Avion „Skaj apa“ morao da sleti u Kišinjev
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala