- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Pentagon: Američki vojnici neće ratovati u Ukrajini

© AFP 2023 / Saul Loeb Pentagon
Pentagon - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2022
Pratite nas
Američki vojnici neće ratovati u Ukrajini u slučaju „invazije“ Rusije u tu državu, saopštio je televiziji MSNBC portparol Pentagona Džon Kirbi.
„Predsednik (Džozef Bajden) je jasno dao do znanje da američki vojnici neće ratovati u Ukrajini“, naglasio je on.
Po rečima Kirbija, upotreba američkih snaga čak i za evakuaciju američkih građana iz zemlje "povećala bi rizik da dođe do pogrešne procene i povećala mogućnost sukoba ruskih i američkih snaga“ što bi, po mišljenju portparola Pentagona, dovelo situaciju „na novi nivo“.
On je istakao da konflikt oko Ukrajine još uvek može biti sprečen, ali je vremena sve manje. Američka administracija ne razmatra mogućnost uvođenja preventivnih sankcija protiv Rusije.
U međuvremenu, nova partija američkog oružja stigla je u Ukrajinu.
„Jutros su u Kijev stigla dva aviona sa američkom pomoći za brzo reagovanje kako bi se ojačala odbrana Ukrajine. To je deo pomoći u vrednosti od 200 miliona dolara – municija“, saopštila je američka ambasada na tviteru.
Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov je napisao na fejsbuku da je iz SAD do sada dopremljeno 1.300 tona vojnog tereta.
Poslednjih nedelja na Zapadu za zavladala prava histerija oko pripreme "invazije" Rusije na Ukrajinu. Iako Moskva svakodnevno odbacuje bilo kakve namere te vrste, zapadni političari i mediji ne prestaju za optužbama na njen račun.
Zgrada Vrhovne rade Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2022
RUSIJA
Ukrajinski poslanik: „Invazija“ Rusije je specijalna informaciona operacija SAD
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala