- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda bez milosti prema Zadru!

© Foto : ABA liga / Dragana StjepanovićBranko Lazić, Ognjen Dobrić i Nikola Ivanović – košarkaši KK Crvena zvezda
Branko Lazić, Ognjen Dobrić i Nikola Ivanović – košarkaši KK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2022
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde upisali su rutinsku pobedu u 20. kolu ABA lige, u Beogradu je srušen Zadar rezultatom 91:69. Crveno-beli su se trijumfom vratili na vrh ABA lige, imaju isto bodova koliko i Partizan.
Zadar je došao do prednosti i to brzom trojkom, ali je to praktično bilo sve od hrvatskog predstavnika, koji se tradicionalno loše proveo u Beogradu.
Ubrzo su crveno-beli preko Holinsa i Vajta uspeli da preokrenu rezultat i da povedu, prvo 7:3, kasnije i 10:5, uz čak tri trojke jer je bio precizan i Nejt Volters.
Zvezda je prvu četvrtinu rešila u svoju korist rezultatom 26:22. Dobrić je postigao sedam poena, Holins šest, a Vajt četiri.
Držao se Zadar i pružao žestok otpor i na startu druge deonice, ali je kvalitet Zvezde, odlična odbrana i efikasan napad prouzrokovao da četa Dejana Radonjića do odlaska na poluvreme stekne ogromnih 15 poena razlike – 51:37, a najzaslužniji za takav epilog bio je Marko Simonović koji je vezao dve trojke.
U nastavku je nastavila da raste prednost aktuelnog šampiona. U jednom trenutku razlika je dostigla čak 26 poena – 70:44, ali se hrvatski predstavnik vratio odličnom serijom
Usledio je žestok pad u igri Zvezde što je Zadar i te kako znao da kazni. Serija 17:2, ponovo je donekle vratila rezultatsku neizvesnost i Radonjić je morao da traži tajmaut (72:61).
Prišao je zatim Zadar i na deset razlike – 74:64, ali je to bilo sve od hrvatskog predstavnika. Crveno-beli su tada počeli da igraju kao na startu susreta i nemilosrdno su zatrpavali koš rivala, dok su svoj uspevali da odbrane.
Na kraju je Zvezda upisala rutinsku pobedu rezultatom 91:69 i vratila se na čelo ABA kolone sa skorom od 17 pobeda uz jedan poraz.
Najefikasniji akter sureta bio je Ognjen Dobrić koji je ubacio 23 poena uz dva skoka, pratio ga je Marko Simonović sa 14 poena.
S druge strane, u taboru hrvatskog tima Jordano je postigao 13 poena, baš koliko i Mavra.
Zvezda je nanizala tako i 15. trijumf u regionalnom takmičenju i jedini poraz ima od Igokee u oktobru prošle godine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala