- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Protest u Kolašinu: Ne vladi DPS-a, Demokrate traže vanredne izbore /video/

© Foto : Ustupljeno SputnjikuProtest u Kolašinu u organizaciji Demokratske Crne Gore
Protest u Kolašinu u organizaciji Demokratske Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
Pratite nas
Protest koji je organizovala Demokratska Crna Gora održan je u Kolašinu. Poruka Demokrata je da građani kažu „ne“ Vladi DPS-a.
Protest se organizuje zbog „krađe izborne volje iskazane na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020.“, navode Demokrate.
Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić kazao je večeras na protest u Kolašinu da ta partija traži lokalne izbore u svim crnogorskim gradovima kao i parlamantarne izbore.
„Nudimo im pošten izlaz iz ove političke krize, spremni smo da idemo na narodni sud, da narod na izborima kaže šta je istina, šta je prevara, šta je izdaja….“,kazao je Bečić pred više stotina Kolašinaca.
On je obraćajući se okupljenima kazao da je čast biti smijenjen zbog narodne, a ne mafijaške volje.
Bečić je kazao da se u Crnoj Gori izdaja nikada nije opraštala, da su Crnogorci znali da trpe i glad i žeđ braneći svoju slobodu koje se nijesu odricali.
„Na izdaji se ne može graditi budućnost jednog naroda i jedne zemlje. Vjerujem da ćemo na narednim izborima još ubjedljivije pobijediti“, rekao je Bečić.
On je okupljenima kazao da je vlast, koja je formirana nakon pobjede nad DPS-om, za godinu i po dana uradilo dosta. Pozvao je narod da mirno i dostojanstveno iskazuje to što je nezadovoljan krađom izborne volje.
„Ubijeđen sam da je većina naroda u Crnoj Gori, bez obzira na vjeru i naciju, svjesna da je u pitanju krađa izborne volje i da je narod spreman da to spriječi“, naveo je Bečić.
Potpredsjednik Demokrata Vladimir Martinović kazao je da je novoformirana skupštinska većina u Crnoj Gori prekršila izbornu volju građana, prekršila Ustav....
„Oni koji tajno idu na pregovore sa Đukanovićem i koji mu idu pod skute ruše izbornu volju građana sa parlamenatrnih izbora...“, rekao je Martinović. On je kazao da nova većina još treba da ubijedi narod kako će DPS sam sebe hapsiti ili glasati za Zakon o porijeklu imovine...
Demokrate sjutra organizuju protesni skup U Pljevljima.
Okupljeni su krenuli u protesnu šetnju ulicama Kolašina. Skandira se „Uzeo si pare Dritane“, „Izdaja“....
Prethodno je protest Demokrata održan 9. februara u Podgorici. Na protestu u Podgorici Demokrate su tražile da se organizuju lokalni i vanredni parlamentarni izbori, kako bi se narod izjasnio kako gleda na „krađu biračke volje“.
Poslanici Skupštine Crne Gore su prije pet dana izglasali smjenu Bečića sa funkcije predsjednika Skupštine. Bečić je kazao da mu je bila čast što je služio narodu i da mu je najvažnije što se od njegovog djelovanja nije zastidjela prije svega njegova porodica.
Protest u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2022
REGION
Bečić poručio okupljenima na protestu u Podgorici: Narode Crne Gore, spremaj se za izbore /video/
Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2022
REGION
Zašto Zapad vidi u Dritanu glavnog igrača u Crnoj Gori, a ne u Milu
Milan Knežević i Andrija Mandić, lideri Demokratskog fronta - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2022
REGION
Mandić: Blokiraćemo celu Crnu Goru ako bude dila sa DPS
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala