- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Makron apeluje na smirivanje dok su kamioni sve bliže Parizu

© AP Photo / Laurent CiprianiProtest kamiondžija u Francuskoj
Protest kamiondžija u Francuskoj - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
Pratite nas
Francuski predsednik Emanuel Makron apelovao je na smirivanje situacije, dok se kamioni u „konvoju slobode" približavaju Parizu u znak protesta protiv pandemijskih mera.
Makron je rekao da u Francuskoj postoji „zamor" povezan sa izbijanjem virusa korona, ali je i pozvao na maksimalnu smirenost.
Demonstranti, inspirisani blokadom kanadskih kamiondžija, spremaju se za današnje okupljanje u francuskom glavnom gradu, a policija upozorava da će sva vozila biti zaustavljena.
Konvoji iz gradova širom Francuske krenuli su ka Parizu, inspirisani kanadskim protestom protiv obaveznih vakcina za kamiondžije bez koje ne mogu da pređu granični prelaz, a francuski demonstranti se protive potvrdama o vakcinaciji, neophodnom za ulazak ulazak u restorane, barove i javne prostore.
Hiljade policajaca, oklopnih transportera i kamiona sa vodenim topovima mobilisano je u nameri da zaustave konvoje kamiona. Kontrolni punktovi postavljeni su na naplatnim rampama prilaznih puteva ka Parizu, dok su barijere za kontrolu mase postavljene širom centra glavnog grada Francuske, preneo je Tanjug.
Konvoj vozila uputio se na protest u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2022
SVET
„Konvoj slobode“ i pored zabrane krenuo ka Briselu, oklopna vozila na prilazu Parizu /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala