- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kamila čeka, oglasio se prvi čovek umetničkog klizanja Rusije: „Još jednom ponavljam...“

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaKamila Valijeva
Kamila Valijeva - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
Pratite nas
Aleksandar Gorškov, predsednik Saveza umetničkog klizanja Rusije, prokomentarisao je situaciju sa mladom Kamilom Valijevom na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.
Valijeva je privremeno suspendovana 8. februara nakon osvajanja timskog zlata sa reprezentacijom Rusije, nakon što je od strane Međunarodne antidoping agencije otkriveno da je 25. decembra 2021. bila pozitivna na trimetazidin.
Još jednom ponavljam: Ne sumnjamo u iskrenost naše sportistkinje“, jasan je bio Gorškov.
Petnaestogodišnja Ruskinja je u Pekingu prvi put u istoriji ZOI uspela da izvede četvorostruki skok, ali njenoj reprezentaciji nisu doeljene zlatne medalje.
„Potrebno je pažljivo razmotriti ovaj ludi slučaj, jer ima mnogo pitanja. Neophodno je sagledati sve činjenice, ali i to šta se desilo sa doping uzorkom, koji je 25. decembra uzet i poslat u stranu laboratoriju (u Stokholmu) od kada je prošlo skoro mesec i po dana“, upitao je Gorkov.
Kamila Valijeva - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2022
SPORT
Sport u kandžama moći – zašto Kamila mora da prođe kao Novak
Suspenzija je dan kasnije ukinuta, ali je Međunarodni olimpijski komitet (MOK), zajedno sa Međunarodnom klizačkom unijom i Svetskom antidoping agencijom odlučio da se žali Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS).
„Što se nas tiče, mi ćemo Valijevoj dati svu moguću pomoć, a kvalifikovani advokati su već uključeni u slučaj kako bi zaštitili njena prava i imidž“, podvukao je Gorškov.
Valijevoj je do kraja ZOI ostalo da se takmiči i individualno. Kratki program se održava 15, a slobodni 17. februara, a mediji navode da će odluka o tome da li će mladoj Ruskinji biti dozvoljeno učešće biti doneta 12. februara do 16 časova po srednjeevropskom vremenu.
Kremlj neizmerno podržava Valijevu: Ti si Ruskinja, ponosno hodaj i sve pobeđuj!
Alarm u timu Rusije: „Beležite svaki svoj korak“
Ruski talas koji je „potopio“ planetu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala