- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Anglosaksoncima je potreban rat - po svaku cenu

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2022
Pratite nas
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je, povodom slanja dodatnih američkih snaga u Poljsku i najnovijih izjava američkih zvaničnika, da histerija Bele kuće nikad nije bila indikativnija.
Podsetimo, Pentagon je najavio da će u najskorije vreme prebaciti u Poljsku još 3.000 vojnika, a savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan je rekao da Amerika i dalje vidi znake eskalacije krize oko Ukrajine i navodno dodatno nagomilavanje ruskih snaga na granici.
Takođe je izneo tvrdnju da bi Rusija mogla da napadne Ukrajinu tokom trajanja Olimpijade.

„Histerija Bele kuće je indikativnija nego ikad. Anglosaksoncima je potreban rat. Po svaku cenu. Provokacije, dezinformacije i pretnje – omiljeni metod za rešavanje sopstvenih problema“, rekla je Zaharova za Sputnjik.

Ona je dodala da je američka vojno-politička mašina spremna ponovo da ide preko živih ljudi.
„Čitav svet gleda kako se ispoljavaju militarizam i imperijalne ambicije“, rekla je ona.
U saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova Rusije navodi se da se protiv Rusije vodi koordinisani informativni rat i da zapadni mediji šire nepouzdanu informaciju o navodnoj „agresiji Rusije“ prema Ukrajini.
Kako je navedeno, svetski informativni prostor se krajem prošle i početkom ove godine suočio sa medijskom kampanjom bez presedana s ciljem da se svet ubedi da Rusija priprema invaziju na teritoriju Ukrajine.
Uprkos standardima čestitog novinarstva mediji su širili očiglednu dezinformaciju, baveći se manipulacijama i ignorišući detaljna i argumentovana objašnjenja ruskih zvaničnika i mnogobrojna uveravanja da je Rusija privržena diplomatskom regulisanju krize, kao i argumente o suverenom pravu država da na sopstvenoj teritoriji vrše premeštanje snaga i saopštenja o odbrambenom karakteru vojnih vežbi sa Belorusijom.
Ignorisana je i zabrinutost Moskve koja je upozoravala da Zapad približava vojnu infrastrukturu ruskim granicama, naoružava Ukrajinu i sprovodi opasne vojne vežbe.
„Očigledno su zapadni mediji ispunjavali političku narudžbinu svojih vlada, kooridinisano šireći nepouzdanu informaciju i učestvujući u sveobuhvatnom informativnom ratu“, navelo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.
Cilj ove kampanje je potkopavanje i diskreditacija pravednih zahteva Rusije kada je reč o garancijama bezbednosti, kao i opravdavanje zapadnih geopolitičkih težnji i vojnog osvajanja teritorije Ukrajine.
Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2022
RUSIJA
Umesto odgovora na bezbednosne garancije, Amerika servirala Rusiji lažne optužbe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala