- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Mandić: Demokrate neće da komuniciraju sa Abazovićem

© Sputnik / Dejan SimićJedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici
Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2022
Pratite nas
Andrija Mandić, jedan od lidera Demokratskog fronta, rekao je da je složeno pitanje kada je reč o tome da li će ta partija podržati novu Vladu Crne Gore. On je dodao da postoji problem u komunikaciji trenutne skupštinske većine na relaciji URA-Demokrate, jer stranka Alekse Bečića ne želi da komunicira sa pokretom Dritana Abazovića.
„Velika politička kriza u vreme (bivšeg premijera Zdravka) Krivokapića dovelo do toga da je 11 poslanika podržalo glasanje. Preneli smo (Dritanu) Abazoviću da smo zainteresovani da nova vlada konstituiše u okviru parlamentarne većine i da se predstavnici manjine priključe“, kazao je Mandić za TV Prva.
„Abazović je kazao da i on to želi, ali pripadnici Demokratske Crne Gore ne žele da komuniciraju sa njim. DF pokušava da pomogne da u toj parlamentarnoj većini dođe do dogovora. Ako ne bude dogovora, svi ćemo ići svojim putevima. Ako se DPS vrati u vlast, DF će organizovati proteste i dati zahteve koji se neće ticati izbora. Tražićemo nove predsedničke izbore... Mora se rešiti srpsko pitanje u Crnoj Gori. Neko sa strane ili domaći ne želi da vide predstavnike srpskog naroda. Mi smo glasali protiv smene Bečića... Kako se desila smena premijera (Krivokapića) i predsednika Skupštine Crne Gore (Alekse Bečića), parlamentarna većina ima obavezu da pronađe zajednički jezik ili da se ide na izbore“, objasnio je lider DF, prenosi B92.
Milan Knežević i Andrija Mandić - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2022
REGION
Mandić: URA želi dogovor skupštinske većine, idemo na konsultacije sa Đukanovićem
Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2022
REGION
Abazović: Navijam da i DF bude deo procesa formiranja Vlade /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala