- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kraljica pod nadzorom, princ Čarls pozitivan na koronu

© AP Photo / Toby MelvillePrinc Čarls i kraljica Elizabeta
Princ Čarls i kraljica Elizabeta - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2022
Pratite nas
Britanski princ Čarls pozitivan je virus korona, zbog čega je kraljica Elizabeta pod zdravstvenim nadzorom jer je bila u bliskom kontaktu sa njim.
Princ Čarls je u samoizolaciji, pošto je po drugi put pozitivan na virus korona, a prvi put je bolest preležao u martu 2020.
Izvori iz Bakingemske palate potvrdili su da je kraljica Elizabeta bila u bliskom kontaktu sa Čarlsom u utorak, dva dana pre nego što je pozitivno testiran, ali za sada nema simptome virusa korona, prenosi Gardijan.
Elizabeta (95) je potpuno vakcinisana, pa se neće samoizolovati, iako će joj biti savetovano da bude pod medicinskim nadzorom tako što će raditi brze testove na dnevnom nivou, navode izvori britanskih medija.
Da je Čarls pozitivan na koronu objavljeno je u četvrtak, samo 12 minuta pre nego što je trebalo da dođe na ceremoniju otkrivanja statue u Vinčesteru.
Samo dan pre nego što je objavljeno da je Čarls pozitivan, on i njegova supruga Kamila bili su na javnom događaju u Britanskom muzeju, gde su sreli veliki broj ljudi na svečanosti Britansko-azijskog trasta.
Britanska kraljica Elizabeta i Kamila Parker, vojvotkinja od Kornvola - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2022
SVET
Kraljica Elizabeta: Želim da Kamila bude kraljica
Kraljica Elizabeta Druga - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2022
SVET
Eliksir dugovečnosti: Šta jede kraljica Elizabeta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala