- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Brisel, London i Tel Aviv povlače osoblje, savetuju da se ne putuje u Ukrajinu

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaTrg Nezavisnosti u Kijevu
Trg Nezavisnosti u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2022
Pratite nas
Diplomatska služba EU dozvolila je osoblju predstavništva u Kijevu čije prisustvo nije neophodno da napuste tu zemlju, piše „Politiko“ pozivajući se na predstavnika Evropske službe za spoljne poslove Petera Stana.

„Nastavljamo da procenjujemo situaciju i u tesnoj smo saradnji i konsultacijama sa državama-članicama EU“, rekao je Stano.

Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije savetovalo je svojim građanima da ne putuju u Ukrajinu, kao i da se evakuišu saradnici iz ambasade u Kijevu.
„Ministarstvo preporučuje građanima da se uzdrže od bilo kakvih putovanja u Ukrajinu. Građani Velike Britanije koji se nalaze u Ukrajini trebalo bi da odmah odu, dok je saobraćaj još uvek dostupan“, savetuje Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije.
Kako ističu u Londonu, u skladu sa pojačanim pretnjama, Ministarstvo spoljnih poslova je donelo odluku o evakuaciji saradnika ambasade u Kijevu.
„Ambasada će biti otvorena, ali neće pružati konzularnu pomoć“, navodi se u saopštenju.
I Izrael evakuiše porodice diplomata iz Kijeva i upozorava građane da ne putuju u Ukrajinu, saopštila je državna televizija „KAN“ pozivajući se na izvor iz Ministarstva spoljnih poslova Izraela.
Video-konferencija predsednika Rusije i Francuske Vladimira Putina i Emanuela Makrona - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2022
SVET
Aktivna diplomatija: I Makron planira da sutra ponovo razgovara sa Putinom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala