- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Aktivna diplomatija: I Makron planira da sutra ponovo razgovara sa Putinom

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaVideo-konferencija predsednika Rusije i Francuske Vladimira Putina i Emanuela Makrona
Video-konferencija predsednika Rusije i Francuske Vladimira Putina i Emanuela Makrona - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2022
Pratite nas
Nakon što je večeras iz Bele kuće najavljeno da predsednik Amerike planira novi telefonski razgovor sa ruskim liderom Vladimirom Putinom, i francuski mediji javljaju da će francuski predsednik Emanuel Makron u subotu ponovo telefonom razgovarati sa ruskim kolegom.
Agencija „Frans pres“ je, pozivajući se na izvor iz Jelisejske palate, javila da je razgovor planiran oko podneva, po srednjeevropskom vremenu.
Predsednici Francuske i Rusije su u poslednjih nedelju dana tri puta razgovarali telefonom, a 7. februara su održali i petosatni sastanak u Moskvi.
Nakon ovog sastanka, Makron je otputovao u Kijev i 8. februara se sastao sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim, a zatim je u Berlinu razgovarao sa Nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i predsednikom Poljske Andžejem Dudom.
Nedavno je Bela kuća objavila da očekuju da će se predsednik SAD Džozef Bajden uskoro čuti telefonom sa ruskim liderom Vladimirom Putinom. Povod za razgovor je to što Amerika i dalje vidi nagoveštaje eskalacije krize oko Ukrajine i nagomilavanje novih ruskih snaga na granici sa Ukrajinom, rekao je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan.
Predsednik Francuske Emanuel Makron - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2022
SVET
Makron: Ni Rusija ni Evropa nisu zainteresovane za nestabilnost
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala