- Sputnik Srbija, 1920
NAUKA I TEHNOLOGIJA

Zašto mobilni telefon ne sme da se puni u spavaćoj sobi

© Depositphotos.com / LeungchopanDziewczyna z telefonem komórkowym w ręce w łóżku
Dziewczyna z telefonem komórkowym w ręce w łóżku - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2022
Pratite nas
Najnovija istraživanja pokazuju da punjenje mobilnih telefona u spavaćoj sobi utiče na lučenje hormona mladosti i može izazvati ozbiljne posledice.
Ljudsko telo najbolje luči melatonin noću i u mračnom okruženju. Melatonin je hormon mladosti i kada se njegov nivo u telu spusti, metabolički procesi se usporavaju. Melatonin je snažan antioksidans koji pomaže u održavanju tonusa kože, održava kosu i nokte zdravim i poboljšava kvalitet sna, prenosi poljski Sputnjik istraživanja britanskih naučnika.
Ako punite svoj mobilni telefon ili tablet u spavaćoj sobi, to utiče na proizvodnju melatonina u vašem telu, ometajući metabolizam, a takođe može dovesti do gojaznosti, dijabetesa i drugih bolesti.
Studija je pokazala da u režimu mirovanja vrednost elektromagnetnog zračenja mobilnog telefona iznosi 2,3 mG, a kada se uključi, povećava se na 3,4 mG. Pored toga, vrednosti elektromagnetnog zračenja mobilnog telefona na udaljenosti od 5 cm, 10 cm i 15 cm od pametnog telefona su 1, 0,5 i 0,3 mG. Što smo dalje od mobilnog telefona, to je manja vrednost elektromagnetnog zračenja.
Naučnici preporučuju da potpuno isključite mobilni telefon dok spavate. Ako to ne možete da uradite, ne bi trebalo da ga nosite sa sobom u spavaću sobu. Najgore je da ga ostavite da se puni pored vas. Kada je mobilni telefon povezan na mrežu, on generiše malu količinu elektromagnetnog zračenja, čak i kada se ne koristi.
Mikrotalasna pećnica - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
RUSIJA
Da li je opasno podgrevati hranu u mikrotalasnoj rerni?
Punjač za telefon - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
NAUKA I TEHNOLOGIJA
Koji telefoni najviše zrače
Razgovor telefonom - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2020
Ruski neurolog otkriva kako da se zaštitite od zračenja mobilnih telefona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala