- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajina odbija da realizuje Minske sporazume „pod uslovima Rusije“

© AP Photo / Geert Vanden WijngaertMinistar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba
Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2022
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba izjavio je da Kijev ne odbija da realizuje Minske sporazume za rešavanje sukoba u Donbasu, ali da ih neće ispunjavati pod uslovima Rusije.

„Fraza da se Minski sporazumi moraju sprovoditi je kao 'Očenaš' – svi je ponavljaju. Javlja se pitanje hoće li se Minski sporazumi sprovoditi pod ruskim uslovima, u ruskoj interpretaciji ili će se sprovoditi onakvi kakvi jesu, neizmenjeni od strane Rusije? Stoga i govorimo da nećemo realizovati Minske sporazume pod ruskim uslovima, ali to ne znači da ih nećemo sprovoditi u načelu“, rekao je Kuleba.

Kako je dodao, tokom posete predsednika Francuske Emanuela Makrona Kijevu koja je održana nakon sastanka sa ruskim liderom Vladimirom Putinom u Moskvi, francuski lider nije nagovarao ukrajinsko rukovodstvo da ispunjava Minske sporazume pod uslovima Moskve.
Ranije je Makron nakon sastanka u Kijevu rekao da je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski potvrdio nameru da poštuje Minske sporazume. Francuski lider je dodao da je Ukrajina takođe izrazila posvećenost poštovanju prekida vatre u Donbasu.
Pripadnik Narodne milicije LNR - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2022
RUSIJA
Novi sastanak Kontakt-grupe, Kijev po starom — odbija direktan dijalog s predstavnicima Donbasa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala