- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski izum: Pametni skener koji olakšava rad računovođama /foto/

CC0 / Pixabay / Zaposleni
 Zaposleni  - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2022
Pratite nas
Ruska kompanija „Promobot“ napravila je skener sa veštačkom inteligencijom koji može automatski da popuni dokumenta i sastavi finansijski izveštaj za svega nekoliko sekundi.
„Uređaj 'Promobot skener' momentalno skenira dokumenta, automatski popunjava neophodna polja i prosleđuje ih različitim informacionim sistemima kao što su '1S' ili 'Federalna služba za državnu registraciju, katastar i kartografiju'. Time se vreme za sastavljanje finansijskih izveštaja smanjuje 11 puta“, objasnio je on.
Kako je navela kompanija, dovoljno je da zaposleni priloži dokument na skener. Sistem će za šest sekundi prepoznati podatke i popuniti traženi formular, a zatim će napraviti izveštaj.
„Ranije su računovođe morale dugo da čekaju da se proces skeniranja završi i da zatim ručno popunjavaju dokumenta, što je dovodilo do grešaka prilikom popunjavanja, a potom i do odbijanja specijalizovanih resora da prihvate dokumenta zbog pogrešno podnetih izveštaja“, precizirali su autori uređaja.
Sada se ceo proces identifikovanja, skeniranja i popunjavanja podataka odvija za nekoliko sekundi, istakla je kompanija.
„Promobot“ je osnovan 2015. godine u Permu. Proizvodi autonomne servisne robote koji su u upotrebi u 43 zemlje kao administratori, promoteri, konsultanti, vodiči, konsijerži, zamenjujući ljude ili služeći kao pomoć.
Zaposleni naročito reaguju zbog poskupljenja kafe - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2022
RUSIJA
Ruski robotizovani kafići stižu u UAE: Kafom ili sladoledom uslužiće vas čovekoliki robot
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala