- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski robotizovani kafići stižu u UAE: Kafom ili sladoledom uslužiće vas čovekoliki robot

CC0 / Pixabay / Zaposleni naročito reaguju zbog poskupljenja kafe
Zaposleni naročito reaguju zbog poskupljenja kafe - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2022
Pratite nas
Ruska kompanija „Promobot“ planira da isporuči Ujedinjenim Arapskim Emiratima pet autonomnih robotizovanih kafića sa humanoidnim robotima koji će, između ostalog, raditi kao kasiri, saopštio je direktor za razvoj kompanije Oleg Kivokurcev.
„Prvi sporazum potpisan je na izložbi 'Arab Health' sa kompanijom 'Action to Action' iz UAE. Planiraju da kupe najmanje pet robotizovanih kafića tokom 2022. godine“, naveo je direktor.
On je precizirao da je autonomni sistem opremljen zamrzivačem za pripremu sladoleda, aparatom za pripremu gaziranih napitaka i kafe, robotizovanim rukama, samouslužnim terminalom i robotom-kasirom za komunikaciju sa klijentima.
Vidimo veliki potencijal u robotizovanom kafiću. Takva odluka je posebno aktuelna tokom pandemije, jer svi pokušavaju da isključe čoveka iz procesa usluživanja“, objasnio je direktor, dodajući da se na novom modelu radilo šest meseci.
© @promo-bot.aiČovekoliki robot Robo-C
Čovekoliki robot Robo-C  - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2022
Čovekoliki robot Robo-C
„Promobot“ je ranije napravio robotizovani kafić u kojem će čovekoliki robot prodavati sladoled, kafu i pića, primati porudžbinu i donositi je. Njemu nije potrebno aktivno učešće čoveka i može da radi sedam dana bez prestanka.
Kompanija je osnovana 2015. godine u Permu. Proizvodi autonomne servisne robote koji su u upotrebi u 43 zemlje kao administratori, promoteri, konsultanti, vodiči, konsijerži, zamenjujući ljude ili služeći kao pomoć.
Ruski robot Promobot V.4 - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2021
Ne umara se, nikad ne greši: Ruski robot „Promobot“ dobio zaposlenje u Berlinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala